Alpine F1 dankt resultaat aan goed teamwork in Portimão

F1 2021 GP Portugal Alpine F1

Alpine F1 Team scoorde afgelopen zondag 10 punten in de Heineken Portugese Grand Prix met Esteban Ocon op de zevende plaats en Fernando Alonso op de achtste plaats in een vermakelijke, inhalen gedomineerde race op het Algarve International Circuit.

Beide coureurs genoten van een reeks mooie inhaalacties tijdens de 66-ronden tellende race om ervoor te zorgen dat het team een ​​sterk puntenaantal scoorde en back-to-back, dubbele top 10-finishes.

Beginnend met een beste zesde plaats op de grid, verloor Esteban terrein bij de start nadat ze wiel aan wiel was gegaan met McLarens Lando Norris. Fernando, ondertussen, beginnend vanaf de dertiende, gleed terug naar de vijftiende.

Na een vroege Safety Car gingen beide coureurs in de race, waarbij Esteban zijn Softs beheerde tot ronde 22, toen hij pitte voor Hards. Na aanvankelijk een plaats te hebben verloren van Pierre Gasly, begon Esteban terrein in te halen met de eerste van twee inhaalacties aan de buitenkant van bocht 1. Bij zijn tweede gedurfde poging passeerde hij Carlos Sainz op hetzelfde stuk asfalt voor de zevende plaats.

Fernando maakte een pitstop in ronde 40 en verruilde zijn Mediums voor Hards toen hij de top 10 bereikte. Eerst haalde de Spaanse coureur Gasly in in bocht 1, Daniel Ricciardo twee ronden later en tenslotte Sainz om achter Esteban in de punten te komen.

Beide wagens reden over de streep, met Esteban als zevende en Fernando als achtste.

Esteban Ocon, startte P6, finishte P7
“Ik ben erg blij met de race vandaag en ik denk dat we ons maximale hebben bereikt. Met beide auto’s in de punten laten we onze vooruitgang zien en ook hoe we een sterk weekend hebben gehad. Iedereen in het team heeft bijgedragen aan deze vooruitgang en door te vechten met de Ferrari’s en McLarens-shows hebben we de auto en het pakket verbeterd. De inhaalacties vandaag waren erg plezierig! We willen de vaart erin houden en meer punten scoren. We weten dat het volgende week anders zal zijn, maar we streven ernaar om door te gaan, de snelheid te behouden en ik kijk er naar uit. “

Fernando Alonso, startte P13, finishte P8
“Het was over het algemeen een heel goed weekend. De auto heeft goed gepresteerd en we hebben een grote stap voorwaarts gemaakt door te vechten met Ferrari en McLaren in de race, die anders is dan waar we waren in Bahrein en Imola. Het was het eerste raceweekend waarin ik me op mijn gemak voelde en de auto hard kon duwen. Goed gedaan voor iedereen in het team, ik denk dat de vooruitgang die we hebben gemaakt erg goed is. Ik denk dat het nog beter voor ons had gekund als we hoger op de grid waren begonnen. Prestaties op zaterdag zullen de sleutel zijn voor de volgende twee races in Barcelona en Monaco, dus ik moet me concentreren op het maximaliseren van mijn rondesnelheid vanaf volgend weekend. “

Marcin Budkowski, uitvoerend directeur:
“Het was een vermakelijke race voor ons vandaag, met veel close battles en inhaalacties voor beide coureurs, beloond met goede punten aan de finish. We vochten met Ferrari en McLaren en dit is waar we willen zijn. Formule 1 is leuker als je vooraan racet! De race van vandaag werd van start tot finish goed beheerd. Onze strategie was perfect, beide coureurs slaagden goed in hun eerste stint en konden daarna op de harde banden doorduwen in de tweede, plezier hebben en posities inhalen. We zitten na dit weekend op een goed traject dankzij het harde werk van het team op de baan, in Enstone en in Viry. Er is echter nog steeds tempo te vinden voor de komende races en dat begint allemaal volgende week als we weer gaan racen in Barcelona. ”