Alpine F1 is klaar om kansen te benutten in F1 Grand Prix van Italië 2021

F1 2021 Alpine F1 Grand Prix van Italië Monza

Het Alpine F1 Team start zondag de Italiaanse Grand Prix met Fernando Alonso als tiende en Esteban Ocon als twaalfde op de grid na een zwaar bevochten Sprint Qualifying rond het legendarische Autodromo Nazionale Monza.

De tweede sprintkwalificatie ooit in de Formule 1 kende een chaotische start met Fernando en Esteban die elk een plaats beklommen nadat Pierre Gasly wijd was gereden in bocht 3 en zich terugtrok uit de race.

Er werd een Safety Car ingezet voor de getroffen Alpha Tauri en het racen werd hervat zodra deze was vrijgemaakt. Bij de herstart reed Fernando onmiddellijk voor Sebastian Vettel en claimde na een paar blikken de positie van de Duitser in bocht 6. Esteban volgde bijna zijn voorbeeld, maar kwam vast te zitten achter de Aston Martin ondanks een paar pogingen tot inhalen, waaronder een gedurfde poging in ronde 13 rond de buitenkant van bocht 4.

Beide coureurs probeerden vervolgens verdere posities in te nemen, maar kwamen vast te zitten in een DRS-trein rond het 5,793 km lange circuit en namen de geblokte vlag als elfde en dertiende. Het duo wint een extra plek voor de race van 53 ronden van morgen, vanwege een gridstraf voor Valtteri Bottas voor een motorwissel, wat betekent dat Fernando op de tiende plaats staat en Esteban als twaalfde.

Esteban: “Vandaag had het beter kunnen zijn en we hebben niet alle kansen benut. We hadden een goede eerste ronde en ik was een beetje ongelukkig met het opraken van bocht 2 en toen kwam de safety car naar buiten net toen ik een beweging maakte in bocht 4. Daarna volgden we Sebastian [Vettel] de hele weg en Ik kon de verhuizing op hem niet voltooien. Het was een van die races waar we waarschijnlijk meer plaatsen hadden kunnen winnen. Morgen is de hoofdrace, die is langer en er zullen meer dingen gebeuren waarbij ook de strategie een rol gaat spelen. We gaan ervoor om de punten te halen.”

Fernando: “We hebben vandaag twee posities ingenomen en dat betekent dat we morgen iets hoger beginnen, dus daar ben ik blij mee. Ik had graag meer gewonnen, maar het was moeilijk om hier goed te volgen. Als ik als fan thuis had zitten kijken, had ik er waarschijnlijk van genoten, want je krijgt twee dagen racen. Het wordt een race die morgen met kleine marges wordt beslist, dus we moeten ervoor zorgen dat onze pitstops en strategie goed zijn.”

Davide Brivio, Racing Director: “We zijn erin geslaagd een aantal posities te veroveren in de Sprint Qualifying van vandaag, wat ons doel was. Morgen starten we de race met Fernando op de tiende en Esteban op de twaalfde en dat brengt ons zeker in de mix om waardevolle punten te scoren. We hebben vandaag de Softs gebruikt en dit geeft ons wat nuttige informatie die we morgen kunnen gebruiken voor onze strategiebeslissingen. Het is morgen een veel langere race en we zullen klaar zijn om alle kansen die voor ons liggen te benutten. ”