Alpine F1 komt terug en scoort dubbel punten in F1 Grand Prix Miami

F1 2022 Miami Grand Prix BWT Alpine F1

Het BWT Alpine F1 Team keerde met beide auto’s terug naar de punten na een spannende eerste Formule 1 Miami Grand Prix in een ruig Hard Rock Stadium. Esteban Ocon vorderde van de achterkant van de grid naar de achtste plaats, terwijl Fernando Alonso op de negende plaats eindigde en samen zes punten scoorde.

Fernando kwam als achtste over de streep met Esteban als negende, maar een tijdstraf van vijf seconden voor de Spanjaard na een incident eerder in de race betekende dat hun posities werden omgedraaid. Fernando had genoeg tijd om aan het einde twee punten te pakken.

F1 Grand Prix van Miami : Max Verstappen op magistrale wijze naar zege.

Fernando had een sterke start vanaf de lijn en was in staat om zichzelf naar de puntenplaatsen voort te stuwen, aangezien hij in het begin de achtste plaats behield. Nadat hij in ronde 15 voor Hards in de pits was gekomen, lag de Spanjaard op koers voor de top tien voordat een botsing in bocht 1 met Pierre Gasly resulteerde in zijn tijdstraf. Fernando was in staat om het gat in de slotfase te vergroten en als achtste over de streep te komen, waarbij de tijdstraf hem één positie degradeerde.

F1 2022 Miami Grand Prix BWT Alpine F1

Esteban reed ondertussen een lange en geduldige openingsstint op Hards in de hoop op een late Safety Car. En met de late botsing tussen Gasly en Lando Norris in ronde 40, kon Esteban profiteren van de Safety Car-periode om voor nieuwe banden de pits in te gaan zonder de baanpositie te beïnvloeden. De Fransman moest in de slotfase opnieuw geduld tonen en met Mick Schumacher en Sebastian Vettel die laat in botsing kwamen, sprong Esteban naar de negende plaats bij de geblokte vlag en de achtste met Fernando’s tijdstraf, waarmee hij een fantastische poging om twaalf posities vooruit te helpen afrondde.

Esteban Ocon, startte P20, eindigde P8:
“Wat een race! Hartelijk dank aan het team voor al het harde werk ’s nachts om de behoorlijk kapotte auto weer in elkaar te zetten na die grote shunt in de praktijk op zaterdag. Zij zijn dit weekend de echte sterren. Voor mij voelt het geweldig om met punten weg te komen nadat ik vanaf de achterkant van de grid ben gestart en ik ga zeker blij weg na zo’n zware dag gisteren. De auto en de strategie waren geweldig, het was een goed gemanagede race en we sluiten een opwindend eerste raceweekend in Miami in stijl af. Nu moeten we dat momentum vasthouden als we teruggaan naar Europa voor de volgende ronde.”

Fernando Alonso, startte P11, eindigde P9:
“Ik ben blij dat ik vandaag weer in de punten zit. In de race heb ik bij de start een aantal goede zetten gedaan en wat posities gewonnen. We hadden een beetje pech met de timing van de Safety Car en enkele anderen hadden behoorlijk geluk. We waren waarschijnlijk in de strijd om de zevende of achtste zonder. Ik heb toen een fout gemaakt toen ik Pierre [Gasly] probeerde in te halen, wat mijn fout was en ik verontschuldig me. Over het algemeen denk ik dat ons racetempo goed leek. Het was ook erg warm en vochtig, dus het was fysiek behoorlijk uitdagend voor ons. We pakken de punten vandaag, want ik denk dat we het verdienden.”

Laurent Rossi, CEO Alpine: “We zijn tevreden met de race van vandaag, want het was een behoorlijke herstelinspanning om ons weekend te redden. We komen weg uit Miami door met beide auto’s terug te keren naar de punten, wat belangrijk was na een teleurstelling in Imola. Met dank aan Esteban voor het rijden van een sterke race om van de achterkant van de grid naar de achtste plaats te gaan. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder het uitzonderlijke werk van zijn autopersoneel bij het voorbereiden van een nieuw chassis na het incident van gisteren. Punten scoren is een terechte beloning voor ieders inzet. Ook Fernando reed een solide race, vooral bij de start om punten te scoren. Uiteindelijk, met de tijdstraf van vijf seconden, is het de negende plaats, die we zeker zullen pakken na de kwalificatie van gisteren. Miami is een uitstekend evenement gebleken, zowel op de baan als daarbuiten, dus felicitaties aan iedereen in het team voor hun harde werk dit weekend. We moeten voortbouwen op ons aantal punten en we kijken nu uit naar Barcelona, ​​waar we terugkeren naar meer bekende terreinen. We hebben honger om een ​​reeks puntenscores te hervatten in de volgende reeks races. ”

Viaplay