Alpine F1 over Grand Prix Abu Dhabi “Het is nog niet voorbij”

F1 2022 Grand Prix Abu Dhabi BWT Alpine

Het BWT Alpine F1 Team blikt vooruit op het laatste raceweekend van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2022, de Grand Prix van Abu Dhabi. Coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso en teambaas Otmar Szafnauer delen hun mening over de tweeëntwintigste race van het seizoen in Yas Marina.

Tijdschema F1 GP Abu Dhabi – Max Verstappen klaar voor finale

Esteban Ocon: “We hopen het momentum van afgelopen zondag door te trekken naar het weekend. Ons pakket is competitief en de auto zou daar goed moeten presteren. De voorbereidingen voor de race zullen hetzelfde blijven en we hebben er vertrouwen in dat we een goede week kunnen hebben in Abu Dhabi en sluit het seizoen op een hoogtepunt af. Het is een intens jaar geweest met ups en downs, en iedereen heeft ongelooflijk hard gewerkt, maar het is zeker nog niet het moment om te ontspannen. Nog een laatste zetje als team en ik heb er alle vertrouwen in we zullen ons doel bereiken. Laten we er een maken om nooit te vergeten!”

F1 2022 Grand Prix Abu Dhabi BWT Alpine

Fernando Alonso: “Ik heb genoten van racen voor Alpine en terug zijn in Enstone en Viry. Ik heb zeer goede herinneringen aan mijn verleden bij Renault en nu Alpine in beide fabrieken en het team zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Toen ik terugkeerde naar de Formule 1 voor de start van het seizoen 2021, verwelkomde het team me en zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn gemak voelde. Sindsdien hebben we sterke resultaten behaald. Het podium in Qatar was een persoonlijk hoogtepunt voor mij en iets wat we dat weekend op verdienste behaald. We werden allemaal geconfronteerd met een totaal nieuwe reeks reglementen voor 2022 en het team heeft er goed aan gedaan om deze veranderingen het hoofd te bieden en er is vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar.

F1 2022 Grand Prix Abu Dhabi BWT Alpine

Otmar Szafnauer, teambaas: “We hebben dit weekend nog een klus te klaren met als doel het seizoen af ​​te sluiten met beide auto’s die punten scoren. Het kampioenschap is nog dichtbij en hoewel de race van afgelopen weekend ons in een sterke positie plaatste, is het ‘Not over till it’s over!’ We zullen daarom gefocust blijven op de taak en dat is vrijdag goed voorbereiden, zaterdag Q3 halen en dan zondag goed racen met beide auto’s. We hebben ook Jack Doohan in de auto in FP1 en we rekenen op zijn inbreng om de weekendprestaties van het team ten goede te komen. Het is een lang seizoen geweest en ik weet dat iedereen in het team uitkijkt naar een verdiende pauze. Het is het laatste zetje in Abu Dhabi en ik kijk ernaar uit om te zien hoe de race weekend pannen uit.”