Alpine F1 trots op eerste jaar in Formule 1 seizoen 2021

F1 2021 Alpine F1 Team Formula 1

Het Alpine F1 team kijkt na hun eerste jaar terug in de sport op een veelbewogen FIA Formula 1 seizoen 2021 met Alpine CEO Laurent Rossi en coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso. Voorheen stond het team bekend onder de naam Renault Sport R.S en maakte in seizoen 2020 wereldkundig dat het voortaan zou deelnemen aan de koningsklasse onder de naam Alpine F1.

Renault Sport werd geboren in 1976 uit het samenvoegen van Alpine en Gordini. Het nieuwe team gooide toendertijd hoge ogen in de F1 met de allereerste turbo Formule 1 auto, de RS01. Renault Sport R.S. verwisselde na 45 van naam en zo kwam het merk Alpine weer op de grid.

F1 2021 Alpine F1 Team Formula 1

Laurent Rossi, Alpine CEO: “Alpine F1 Team heeft zojuist zijn eerste seizoen in de Formule 1 afgerond. Als we terugkijken op 2021, kunnen we trots zijn op ons eerste jaar als team en veel lessen trekken uit het seizoen. We hebben een aantal goede resultaten behaald in een uitdagend en lang jaar. Esteban bezorgde Alpine zijn eerste overwinning in de sport na een ongelooflijke race in Boedapest die lang in het geheugen zal blijven. Fernando reed ook een ongelooflijk comeback-seizoen. Met zijn podiumplaats in Qatar, we waren allemaal zo blij om hem weer daar te zien waar hij thuishoort. We weten dat we kunnen rekenen op zijn immense niveau van ervaring en volwassenheid op weg naar een grote reeks regelwijzigingen in 2022. Ook al zijn we allemaal dankbaar voor een korte pauze, we hebben allemaal al heel veel zin om in 2022 met de nieuwe Alpine aan de slag te gaan.”

Esteban: “Over het algemeen zou ik zeggen dat het een heel goed seizoen is geweest voor ons als team. Na een jaar terug in het ritme van de Formule 1 te zijn gekomen, voelde ik me veel beter voorbereid en klaar voor 2021 en ik denk dat dat tot uiting kwam in onze prestaties en resultaten. Ik was erg blij met de vorm aan het begin van het jaar, vooral met gedenkwaardige kwalificatieruns in Portugal en Spanje. Toen we een vormdip hadden tussen Frankrijk en Oostenrijk, was ik erg bemoedigd door de manier waarop het team en ik reageerden, om diep te graven en de oplossing te vinden. Dat harde werk wierp aanvankelijk zijn vruchten af ​​in Silverstone voor de overwinning in Hongarije. Ik had het gevoel dat we het hele seizoen als team goed samenwerkten, van de ingenieurs, monteurs, beide fabrieken en natuurlijk met Fernando op het circuit. Die consistentie en saamhorigheid hebben ons zeker geholpen om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap te behalen. We waren niet elke week de vijfde snelste auto, maar we waren daarboven wat betreft het halen van alles uit ons pakket en dat is waar we blij mee kunnen zijn als we terugkijken op dit seizoen. Dat harde werk moet doorgaan in 2022, en ik ben opgewonden om te zien wat we kunnen bereiken!”

F1 2021 Alpine F1 Team Formula 1

Fernando: “Het was een leuk eerste jaar terug in de sport. Ik heb in het verleden veel mooie herinneringen met Renault gedeeld en die traditie hebben we dit seizoen voortgezet onder de blauwe kleuren van Alpine. We wisten dat het dit seizoen grotendeels een voortzetting was van de auto’s van 2020 met kleine veranderingen, dus we hadden niet verwacht dat de volgorde zo veel zou veranderen. Maar ondanks dit denk ik dat we nog steeds een zeer constant seizoen hebben geleverd met een aantal fantastische resultaten. Ook al was ons pakket misschien niet waar we het zouden willen hebben, onze raceweekenden zijn perfect uitgevoerd en het laat zien met hoeveel races we punten hebben gescoord. De overwinning en het podium waren duidelijk grote momenten voor het team, en het zijn deze resultaten die ons zullen helpen bouwen aan een competitiever jaar in 2022. We hebben alle ingrediënten op hun plaats in Enstone en in Viry en ik kijk er nu al naar uit tot volgend jaar.”