Alpine Racing s.a.s. vernieuwt partnerschap met Mecachrome

2021 Alpine F1

Mecachrome, de Franse groep gespecialiseerd in precisiemechanica, en Alpine Racing s.a.s. hebben een contract getekend voor de fabricage van belangrijke componenten en de montage van de V6-motoren die de auto’s van het Alpine F1 Team op het circuit aandrijven.

Door dit vierjarige contract kan Mecachrome een actieve rol in de autosport behouden en Alpine Racing kan blijven vertrouwen op een langdurige partner.

Het contract omvat een reeks diensten, waaronder de levering door Mecachrome van een speciale productiebatch voor de ontwikkeling en fabricage van cilinderkoppen, cilindercarters, distributietandwielen en cilinderkopbehuizingen, evenals de montagediensten voor de racemotoren in de FIA-formule 1 Wereldkampioenschap.

Mecachrome zet daarmee zijn historische samenwerking van meer dan 20 jaar met Alpine Racing voort.

“We zijn erg trots op het hernieuwde vertrouwen van Alpine Racing. Dankzij nieuwe investeringen om deze ontwikkeling te ondersteunen, blijven de Mecachrome-teams nauw betrokken bij het succes van dit project”, aldus Christian Cornille, CEO van Mecachrome.

“Werken met een historische partner als Mecachrome is een troef in ons project om terug te keren naar het hoogste niveau van F1. Continuïteit is een kracht in deze ultracompetitieve en steeds veranderende sport. We hebben veel succesverhalen om samen naar uit te kijken. “, voegde Laurent Rossi, CEO van Alpine toe.

Over Mecachrome:
De Mecachrome Group is een wereldleider op het gebied van precisiemechanica. Mecachrome is al 80 jaar een belangrijke speler in het ontwerp, de engineering, de bewerking en de montage van uiterst nauwkeurige onderdelen en assemblages voor de luchtvaart-, automobiel-, motorsport-, defensie- en energie-industrie. Dankzij zijn industriële expertise en geavanceerde technologie heeft Mecachrome een internationale reputatie opgebouwd als een eersteklas integrator voor zijn klanten, waaronder: Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault, Ferrari, Renault Sport / Alpine, Safran, Stelia, Spirit , Porsche, Rolls Royce. Mecachrome heeft 11 productielocaties wereldwijd en stelt meer dan 2 400 mensen te werk.
http://www.mecachrome.com/

Over Alpine F1 Team:
Alpine F1 Team is de Formule 1-inzending voor Alpine Racing Limited / s.a.s. deelnemen aan het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Het team, dat voorheen het Renault F1 Team was, racete sinds 1977 in de Formule 1, startte 400 Grands Prix, won 35 races en claimde wereldkampioenschappen in 2005 en 2006. Het 2021 FIA Formule 1 Wereldkampioenschap zal het eerste zijn onder de naam Alpine met coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso aan het stuur van de allereerste A521 Formule 1-auto.