Aston Martin blij met punt na F1 Grand Prix van Canada

F1 2022 Grand Prix Canada Aston Martin
Lance Stroll, Aston Martin AMR22

De F1 Grand Prix van Canada was voor het team van Aston Martin een soort van endurance-race. Een extreem lange stint bezorgde Lance Stroll die een thuiswedstrijd reed in Montreal een punt door de P10 te behalen. Sebastian Vettel sloot de race af op P12

Vettel leek goed op weg aan het begin van het weekend op het Circuit Gilles-Villeneuve, echter verliep het sinds de kwalificatie moeizaam. “Het was gewoon niet onze dag. We maakten een vroege stop om wat frisse lucht te zoeken, maar toen kwamen de Virtual Safety Cars op het verkeerde moment langs.”Zei Vettel tegenover de pers.” Dat bracht mijn race echt in gevaar. Op het einde zat ik op heel oud rubber en ik probeerde vol te houden, maar het lukte niet. Lance stond op versere banden en het team vroeg me om hem voorbij te laten om Daniel aan te vallen, wat ik graag deed. Het resultaat was frustrerend – we hadden dit weekend een goed tempo getoond en had een beter resultaat kunnen hebben, maar soms gaan dingen niet zoals je wilt. Vandaag voelde als een van die dagen. Proficiat aan het team voor al hun harde werk en aan Lance voor het scoren van een punt vandaag.”

F1 2022 Grand Prix Canada Aston Martin
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Lance Stroll: “We hadden een geweldige strategie voor deze race en ik ben super blij dat ik een punt heb kunnen scoren. We hebben geweldig werk geleverd door te besluiten om lang door te gaan op de eerste set banden om een ​​one-stop race te laten werken. Daardoor hielden we een reeks auto’s achter me. Het inhalen van Daniel [Ricciardo] was een mooie bonus – we stonden op frissere banden, dus het was een vrij gemakkelijke zet. De dingen zijn dit jaar zeker een stuk uitdagender, maar ik ben blij dat ik een succesvolle race had vandaag. Tot slot wil ik alle fans heel erg bedanken voor de fantastische ontvangst het hele weekend – het was ongelooflijk om thuis te racen na zo’n lange tijd afwezig te zijn geweest.”

Mike Krack – Teambaas: “Op papier voelt de 10e positie voor Lance als een magere beloning voor een lang, zwaar weekend en een race die van start tot finish lastig te managen was. Maar dat punt vertelt niet het hele verhaal: Lance reed geduldig en reed een extreem lange eerste stint op de harde band om een ​​trein van auto’s achter zich te houden. Hij werd aan het einde losgelaten en verdiende dat laatste punt – gedeeltelijk geholpen door Sebastian, die genadig opzij ging om hem Daniel aan te laten vallen. Sebastian reed ook een fijne, afgemeten race Als je in het achtervld begint, werkn dingen tegen je, en zijn strategie werd niet geholpen door het paar VSC’s in de vroege ronden, maar uiteindelijk denk ik dat we vandaag als team goed hebben gewerkt. We hebben het beste uit een lastige set van strategische opties, enkele stevige pitstops uitgevoerd en we gaan naar huis, aangemoedigd door het snelgroeiende tempo van onze auto.”

Viaplay