Aston Martin F1 lijft kersverse F2 kampioen Felipe Drugovich in

2022 FIA Formula 2 Felipe Drugovich Aston Martin F1

Het Aston Martin F1 team kondigde vandaag aan dat dat de nieuw gekroonde Formule 2-kampioen Felipe Drugovich het eerste lid is geworden van zijn Driver Development Program.

Felipe Drugovich pakt FIA Formule 2 titel in Monza

De 22-jarige Braziliaan won afgelopen weekend vijf races om het FIA Formule 2-kampioenschap van 2022 in Monza te behalen en tekende zijn contract bij AMF1 op de dag dat hij tot kampioen werd gekroond.

Het Driver Development Program is ontworpen in overleg met de ingenieurs en het management van AMF1 en is bedoeld om junior coureurs een trap te bieden om de Formule 1 te bereiken.

Als lid van het programma wordt Felipe een van de reservecoureurs van het team. Het is de bedoeling van het team dat hij in de eerste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi rijdt (ter vervanging van Lance Stroll) en ook deelneemt aan de test voor jonge coureurs in november op het Yas Marina Circuit. Voor 2023 zal hij een uitgebreid testprogramma uitvoeren achter het stuur van de 2021 AMR21-auto en zal hij als lid van het team geselecteerde Grands Prix bijwonen.

Felipe Drugovich:
“Lid worden van het AMF1 Driver Development Program is een fantastische kans voor mij – en draagt ​​alleen maar bij aan een buitengewoon plezierig en succesvol seizoen in 2022. Winnen in de Formule 2 wordt al lang beschouwd als het best mogelijke startpunt voor een carrière in de Formule 1, en ik zie mijn rol bij AMF1 als het geven van alle tools om die cruciale volgende stap te zetten. Voor mij zal 2023 een leercurve zijn: ik zal werken met het F1-team, maar mijn primaire doel is om te leren en te ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat dit me in de toekomst de kans geeft om in de Formule 1 te racen.”

AMF1-teambaas Mike Krack:
“Felipe heeft ongelooflijk talent, vastberadenheid en consistentie getoond om dit jaar het FIA Formule 2-kampioenschap te winnen – ik herinner me vooral zijn fantastische sprint- en hoofdoverwinningen in Barcelona in mei, die enorm indrukwekkend waren. We zijn verheugd dat hij zich bij ons voegt als lid van ons Driver Development Programme en we kijken ernaar uit om hem in november te verwelkomen als onderdeel van ons team in Abu Dhabi.”

Uitvoerend voorzitter Lawrence Stroll:
“Ik ben enorm trots dat ik het AMF1 Driver Development Programme heb ingehuldigd: ik ben een groot voorstander van het belonen van jong talent en dit is een fantastische manier om de volgende generatie coureurs te helpen ontwikkelen. We hebben Felipe’s pad naar succes in de Formule 2 dit jaar bekeken en bewonderd en we willen hem alle vaardigheden en ervaring geven die nodig zijn om de volgende stap in zijn carrière te kunnen zetten. Op termijn zou het de ultieme bevestiging zijn als hij Formule 1-coureur zou worden en zich bij het grote pantheon van Braziliaanse coureurs als Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna zou voegen.”