Aston Martin komt met ongewijzigde line-up voor het Formule 1 wereldkampioenschap 2022

F1 2021 Aston Martin Sebastian Vettel

Aston Martin Cognizant Formula One Team bevestigde donderdag met genoegen een ongewijzigde coureursopstelling voor het Formule 1 wereldkampioenschap 2022: Lance Stroll en Sebastian Vettel.

Lance Stroll, Aston Martin Cognizant Formula One Team Driver, zei: “Volgend seizoen begin ik aan mijn zesde jaar in de Formule 1, samen met mijn teamgenoot Sebastian. We zijn samen deze Aston Martin Cognizant Formula One Team-campagne begonnen en ik kijk er enorm naar uit om de reis volgend jaar met hem voort te zetten. We hebben dit jaar niet bereikt wat we wilden doen, maar dat heeft onze honger en drang naar succes volgend seizoen alleen maar vergroot. Nu, met het prestige en de steun van Aston Martin en de briljante nieuwe sponsorpartners die zo’n prestigieus merk heeft aangetrokken, zijn we goed gepositioneerd om onze prestaties in 2022 te verbeteren.”

Lance Stroll, Aston Martin

Sebastian Vettel, Aston Martin Cognizant Formula One Team Driver, zei: “Ik kijk er echt naar uit om met de nieuwe generatie Formule 1-auto’s te racen. Hun uiterlijk is heel anders en de nieuwe technische reglementen zouden ons auto’s moeten geven die veel dichterbij kunnen racen dan onlangs. Meer spannende races zullen geweldig zijn voor zowel de coureurs als de fans. De veranderingen zijn zo groot dat elk team met een nieuw begin zal beginnen, dus het zal een geweldige kans zijn voor ons bij Aston Martin Cognizant Formula One Team. Ik geloof in de kracht van ons nieuwe groeiende team, dus ik kijk nu al uit naar 2022.”


Lawrence Stroll, Executive Chairman, Aston Martin Lagonda en Aston Martin Cognizant Formula One™ Team, zei: “Het allereerste seizoen voor Aston Martin Cognizant Formula One Team kende een teleurstellende start, als gevolg van de wijzigingen in de regelgeving tijdens de winter die nadelige gevolgen de twee teams wiens auto’s een aerodynamische filosofie met een lage hark gebruiken. Maar we hebben de afgelopen maanden goede vooruitgang geboekt en zowel Lance als Sebastian hebben een aantal uitstekende prestaties geleverd. Ze hebben meer dan hun deel van de pech gehad, maar in 2022 zijn we verheugd om door te gaan met zo’n uitstekende mix van jeugdig talent en ervaren expertise.”

Otmar Szafnauer, CEO en teambaas, Aston Martin Cognizant Formula One Team, zei: “Lance is een van de meest begaafde coureurs in de moderne Formule 1, en aan dat rauwe talent voegt hij nu serieuze racecraft toe. Als viervoudig wereldkampioen, die 271 Grands Prix heeft gereden, waarvan hij er 53 heeft gewonnen, is Sebastian ook een enorme aanwinst voor ons team, en volgend jaar verwachten we dat ze allebei goed zullen racen in wat een heel andere formule zal zijn dan de huidige. We onderschatten onze tegenstanders nooit, dus we zijn niet van plan om te veel te beloven, maar we weten dat Lance en Sebastian het allerbeste zullen halen uit de tools die we tot hun beschikking zullen stellen.”

Brian Humphries, Chief Executive Officer, Cognizant, zei: “Met onze focus op het wereldwijd opschalen van Cognizant’s merk, heeft dit strategische partnerschap met Aston Martin ons meer toegang gegeven tot een C-suite van klanten en hebben we onze wervingsinspanningen gestimuleerd. Lance en Sebastian zijn briljante coureurs en we zijn onder de indruk van de manier waarop ze Cognizant op het wereldtoneel hebben vertegenwoordigd. We kijken ernaar uit om ons volledige portfolio van digitale mogelijkheden te blijven toepassen om de IT-activiteiten van Aston Martin te ondersteunen en een waardevolle bijdrage te leveren aan de prestaties van Seb en Lance op het circuit.”