Aston Martin tevreden ondanks bandengok Sebastian Vettel in Grand Prix van Turkije

F1 2021 Aston Martin Sebastian Vettel Turkije Grand Prix

Tijdens de Grand Prix van Turkije waar alle coureurs min of meer gedwongen werd door de weersomstandigheden op de intermediate banden te rijden nam men bij het team van Aston Martin een flinke gok.

Sebastian Vettel kwam tijdens de race binnen voor zijn verplichte bandenstop en liet de gele medium slick monteren, Dit was echter niet bisterverstanding en dus verloor de Duitser veel tijd en posities met alle risico’s van dien.

Otmar Szafnauer, CEO & teambaas:“Lance reed voortreffelijk in ongelooflijk lastige omstandigheden en scoorde, ondanks een langzame pitstop, twee waardevolle punten voor het wereldkampioenschap dankzij zijn uitstekende negende plaats. Sebastian begon ook goed en reed in de eerste helft van de race in een solide top-10-positie, maar hij nam toen een gok op een verandering naar droge banden [Mediums], wat niet werkte – hij had helemaal geen grip . De volgende ronde moest hij bijgevolg terugkomen voor nieuwe Inters, maar tegen die tijd was zijn race te ernstig aangetast om een ​​puntentelling mogelijk te maken. Het was een van die dingen: een gok die gewoon niet loonde, zo gaat dat soms als de omstandigheden zo moeilijk zijn.”

Sebastian Vettel: “De gok is vandaag niet gelukt. Iets in mij riep me om droge banden te proberen, omdat er niets meer op mijn Intermediate banden zat en ik dacht dat de droge banden misschien zouden werken, zelfs als de baan nog vochtig was. Maar zodra ik de pits verliet, wist ik dat het de verkeerde beslissing was: er was geen grip en ik kon ze niet laten werken. Het heeft ons waarschijnlijk een punt of twee gekost omdat we tot dat moment in de top 10 liepen. Ik was echt verrast hoe langzaam de baan verbeterde en het was vergelijkbaar met vorig jaar omdat het gewoon niet opdroogde. ”