Aston Martin ziet uitdaging in F1 Grand Prix van Singapore

F1 2022 Formule 1 Grand Prix Singapore Aston Martin preview

Aankomend weekend staat de F1 Grand Prix van Singapore op de kalender, de ronde 17 van het Formule 1 kampioenschap 2022. De coureurs van het Aston Martin team kijken vooruit naar de race op het Marina Bay Street Circuit.

Tijdschema F1 Grand Prix Singapore

De race over het 5.063 lange asfalt zal niet makkelijk worden. Elke race hier heeft minstens één Safety Car gehad, waaronder 10 in de laatste vijf races – ze zijn zeker een belangrijke overweging als het gaat om het bepalen van de strategie. De hoge pitverliestijd – deels als gevolg van een snelheidslimiet van 60 km/u in de pitlane – kan stoppen onder een Safety Car of Virtual Safety Car zeer voordelig maken.

F1 2022 Formule 1 Grand Prix Singapore Aston Martin preview

Sebastian Vettel:
“Ik heb veel fantastische herinneringen aan het racen in Singapore – ik heb altijd genoten van de uitdaging die het circuit biedt. Het is een echt stratencircuit – totaal meedogenloos, met bocht na bocht en een aantal ongelooflijk snelle secties. Het is ongelooflijk bevredigend om die uitdaging aan te gaan, vooral in de kwalificatie. We zouden hier dit weekend beter moeten presteren vanwege de sterke punten van onze auto in langzamere bochten. ”

Lance Stroll:
“Singapore is altijd een van de zwaarste races op de kalender geweest, maar dat is een uitdaging waar ik van geniet en ik kijk ernaar uit om daar na twee jaar terug te keren. Na een moeilijk weekend in Italië gaan we deze double-header in met een optimistischer gevoel over ons concurrentievermogen. Deze nieuwe generatie auto’s zal een echte sensatie zijn op het Marina Bay-circuit en ik hoop dat we terugkeren naar onze puntentelling.”

Viaplay