Dubbele punten na Grand Prix van Hongarije geeft Williams vertrouwen

F1 2021 George Russell Williams Racing Hungarian Grand Prix,

In Hongarije was na de spannende Grand Prix op zondag de stemming opperbest. Het Britse team scoorde dubbele punten door de finish van Nicolas Latifi en George Russell in de top 10. Het resultaat zorgde ervoor dat men bij Williams vol vertrouwen de zomerstop in gaat om in Spa tijdens de Belgische Grand Prix het F1 seizoen 2021 weer te hervatten.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Vandaag zorgde een kleine hoeveelheid regen voor een grote ommezwaai in het fortuin voor het veld. We hebben duidelijk geprofiteerd, niet in de laatste plaats van de crashes bij de start van de race. Het team maakte echter het beste van de situatie en nam gedurende de race goede beslissingen. Beide coureurs beheersten hun tempo, hun auto’s en hun banden vakkundig en beiden waren de hele tijd kalm en zelfverzekerd. Hoewel we uiteindelijk wat plaatsen verloren zijn aan snellere auto’s, zijn we toch erg blij met het resultaat. De finish op de leidende ronde en in relatief droge omstandigheden betekende dat we hard moesten werken om de brandstof te beheersen, maar dit is goed gedaan en in samenwerking met het bandenbeheer.

Hoewel we vandaag een beetje geluk hadden, is het resultaat te danken aan een enorme hoeveelheid werk op het circuit en de fabriek en het vermogen om alles wat we als team de afgelopen seizoenen hebben geleerd in de praktijk te brengen. We kunnen nu beginnen met onze voorbereidingen voor België voordat we er even tussenuit gaan. Als we terugkeren, zullen we het tweede deel van het seizoen met hernieuwd vertrouwen aanvallen.

Nicholas Latifi: Het is een geweldig resultaat voor het team en ik ben zo blij voor ons. Het team klopt al een paar races op de deur van de punten, dus het is geweldig om beide auto’s in de punten te krijgen en op te klimmen naar P8 in het kampioenschap. De race van mijn kant was erg moeilijk om te managen, uiteraard was de start in de eerste bocht wat het voor mij bezegelde. We hadden het gisteren moeilijk in de kwalificatie, dus om met een resultaat als dit te eindigen is beter dan we hadden kunnen hopen. Kortom, het is echt een leuke manier om de zomervakantie in te gaan.

George Russell: Ik ben zo blij voor iedereen en ik ben een beetje verloren voor woorden. Het was een ongelooflijke race. Mijn laatste stint was waarschijnlijk de beste van mijn hele carrière, want ik vocht als een gek, Daniel Ricciardo en Max Verstappen afwerend. Ik ben gewoon zo blij voor iedereen, want het is de afgelopen tweeënhalf jaar voor mij en drieënhalf jaar voor het team een ​​grote klap geweest, dus deze punten zijn echt verdiend. Ook heel goed gedaan van Nicholas, hij maakte een geweldige start en reed een geweldige race. Als achtste en negende geëindigd, hadden we vandaag niet veel meer kunnen doen.