Esteban Ocon dankt gehele team uitvoerig na winst Grand Prix van Hongarije “Dit is voor jou”

Zondagmiddag behaalde het Alpine F1 Team de eerste overwinning in de Formule 1 op de Hungaroring dankzij een verbluffende rit van Esteban Ocon. Het was voor de Fransman zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. Fernando Alonso eindigde als vierde na een aantal dappere eigen gevechten, wat betekent dat het team de zomerstop ingaat als vijfde in het constructeurskampioenschap.

Esteban Ocon na zijn zege liet weten via de website van het team: “Formule 1 Grand Prix-winnaar, het is ongelooflijk en het is zeker nog niet doorgedrongen. Wat een moment, allez les bleus! Het was een waanzinnige race van het begin tot het einde. Er moesten veel beslissingen worden genomen en het team voerde dat heel goed uit, samen met de bemanning die een mega pitstop maakte, wat cruciaal was om Sebastian [Vettel] voor te blijven. Ik was blij dat ik het tempo voorin zo goed mogelijk kon beheersen en dat kwam vandaag allemaal goed uit. Wat een gevecht van Fernando ook, zijn geweldige teamwerk aan het einde speelde een grote rol in de overwinning en het was geweldig om dit moment met hem te delen. Ik kan niet dankbaar genoeg zijn voor het werk en de steun van het team en het heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. Een grote dank ook aan iedereen bij Enstone en Viry – dit is voor jou!

Na de race werd er bekend gemaakt door de FIA dat Sebastian Vettel werd gediskwalificeerd wegens te weining brandstof in zijn bolide. De regel luidt dat een auto na de finish 1 liter brandstof moet bevatten voor analyse na de race, in de AMR21 van de Duitser was maar 0,3 liter aanwezig en dus viel diskwalificatie deel aan Vettel. Door de straf schoof Lewis Hamilton een plaats op en kreeg Carlos Sainz alsnog P3 in handen.