F1 carrière Nicholas Latifi eindigt bij Williams Racing

2022 F1 Williams Racing Nicholas Latifi

Williams Racing en Nicholas Latifi hebben aangekondigd dat ze aan het einde van het F1 seizoen 2022 uit elkaar gaan bij het afsluiten van het huidige contract van Nicholas.

Nicholas maakte zijn Formule 1-debuut bij Williams Racing tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 en heeft tot nu toe 55 Grand Prix-starts gemaakt, waarbij hij 7 kampioenschapspunten scoorde, waaronder zijn debuut als finish bij de Hongaarse Grand Prix van 2021.

Na te hebben bevestigd dat Alex Albon volgend jaar en daarna zal doorgaan, zal Williams Racing te zijner tijd zijn volledige coureursopstelling voor 2023 bekendmaken.

Nicholas Latifi: Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen bij Williams Racing te bedanken – alle mensen in de fabriek en degenen met wie ik aan het circuit werk – voor de afgelopen drie jaar. Mijn eerste F1-debuut werd uitgesteld vanwege de pandemie, maar uiteindelijk gingen we in Oostenrijk aan de slag en hoewel we samen niet de resultaten hebben behaald die we hadden gehoopt, was het nog steeds een fantastische reis. Het behalen van die eerste punten in Hongarije vorig jaar was een moment dat ik nooit zal vergeten, en ik zal doorgaan naar het volgende hoofdstuk van mijn carrière met speciale herinneringen aan mijn tijd bij dit toegewijde team. Ik weet dat niemand van ons zal stoppen met alles in het werk te stellen tot het einde van het seizoen.

Jost Capito, CEO en teambaas: Namens het hele team wil ik Nicholas enorm bedanken voor zijn drie jaar hard werken bij Williams. Hij is een geweldige teamspeler die een geweldige houding heeft ten opzichte van zijn collega’s en werk en die door het hele bedrijf geliefd en gerespecteerd wordt. Onze tijd samen loopt nu ten einde, maar ik weet dat hij er alles aan zal doen om het maximale uit elkaar te halen voor de rest van dit seizoen. We wensen hem het allerbeste voor zijn toekomst, zowel in als buiten de cockpit.