F1 Grand Prix Abu Dhabi : Sergio Perez met snelste tijd naar kwalificatie

F1 2022 Grand Prix Abu Dhabi Sergio Perez

De derde vrije training in aanloop naar de F1 Grand Prix van Abu Dhabi is door Sergio Perez afgesloten met de snelste tijd. De Mexicaan had over een rondje op het Yas Marina circuit niet meer nodig dan een tijd van 1:24.982.

Max Verstappen reed de tweede snelste tijd ten koste van Lewis Hamilton. Het Ferrari team leek het tempo niet te kunnen volgen tijdens de laatste vrije training van het F1 seizoen.

Tijdschema F1 GP Abu Dhabi – Max Verstappen klaar voor finale.

De derde vrije training begon rustig en na 10 minuten in de sessie stonden er pas vier tijden op het bord waarvan Lewis Hamilton de snelste tijd had in 1:26.040. De Mercedes coureur was daarmee een halve seconde sneller ten opzichte van zijn teamgenoot George Russell. Carlos Sainz had de derde tijd van het moment voor Charles Leclerc. Kevin Magnussen sloot in zijn Haar bolide aan achter de beide Ferrari coureurs op P5

De klok tikte door en met nog 40 minuten te gaan had Leclerc zich verbeterd naar P2 achter Hamilton. De Monegask werd gevolgd door de Alpine bolides waarvan Fernando Alonso de snelst man was. Esteban Ocon verwees Sainz terug naar P5. Langzaam werd het wat drukker op de baan en het wachten was op Max Verstappens, de teamgenoot van de Nederlander, Sergio Perez was op dat moment goed voor P7.

F1 2022 Grand Prix Abu Dhabi Sergio Perez

Slechts 10 minuten later was de Mexicaan enorm snel en nam P1 in met een nieuwe snelste tijd van 1:15.861. Op dat moment zag men een langzame Alpha Tauri rijden met daarin Pierre Gasly (P 17) de coureur gaf aan dat er iets kapot was gegaan en moest naar de garage terug. De Fransman was een onderdeel van zijn auto verloren en deze werd middels een rode vlag van de baan gehaald  door de stewards.

Al snel werd de sessie weer vrijgegeven en konden de coureurs nog een half uur lang aan hun programma werken. Onder andere kwam Max Verstappen voor de eerste maal de baan op en noteerde de derde tijd achter teamgenoot Perez. Lewis Hamilton verbeterde de snelste tijd naar 1:25.824 en voerde daarmee het veld aan.

Bij het wegtikken van de laatste 20 minuten verbeterde Verstappen naar de snelste tijd maar werd meteen overtroffen door George Russell. De Brit was in 1:25.395 slechts 0.223 seconden sneller ten opzichte van Verstappen. Aan de kop van het veld werd het stuivertje wisselen om de snelste tijd. Nu was Sergio Perez de snelste man van het moment in 1:24.982 ten koste van Hamilton. Russell viel terug naar P3 voor Lando Norris. Max Verstappen sloot door de verbeteringen van de coureurs voor hem naar P5.

De zon ging langzaam onder terwijl Verstappen nog eens voor een snelle ronde leek te gaan. De Nederlander verbeterde echter moest aansluiten achter Perez en kwam 2 tienden van een seconde tekort op zijn teamgenoot. De sessie kwam ten einde waarin Perez de snelste tijd achter zijn naam hield in 1:24.982 voor Verstappen en Lewis Hamilton. En daarmee zich kon opmaken voor de kwalificatie sessie later op de dag.

Uitslag derde vrije training F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022