F1 Grand Prix Azerbeidzjan : Charles Leclerc snelste na tweede vrije training

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Ferrari Charles Leclerc

Charles Leclerc was de snelste coureur van de tweede vrije training in aanloop naar de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan. op het Baku City Circuit was de Ferrari coureur was in zijn tijd van 1:43.224 te snel voor de Red Bull Racing coureurs. Sergio Perez reed de tweede snelste tijd voor Max Verstappen.

De sessie werd gestart maar al snel verscheen er een gele vlag wegens de McLaren van Lando Norris die doorschiet bij bocht 3 terwijl de eerste tijden werden genoteerd. Carlos Sainz voerde het veld aan in een tijd van 1:46.705 voor Sebastian Vettel en Esteban Ocon. Langzaam werd het drukker op de baan en de eerste 5 minuten waren verstreken.

F1 Grand Prix Azerbeidzjan : Sergio Perez naar P1 in eerste vrije training

De tijden werden sneller en voorlopig ging nu Mercedes coureur Lewis Hamilton aan de leiding. De Brit was nipt sneller dan Yuki Tsunoda die Fernando Alonso achter zijn Alpha Tauri hield. De euforie bij het Duitse team duurde niet lang daar Ferrari en Red Bull op stoom kwamen. Carlos Sainz klop naar de koppositie in 1:45.118 voor Sergio Perez terwijl Ghuanzy Zhou aansloot met de derde tijd. De volgorde wisselde weer toen Charles Leclerc naar 1:43.806 reed. Alonso volgde de Ferrari op het moment dat de klok nog 50 minuten aangaf. Sainz volgde vanaf P3.

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Max Verstappen Red Bull Racing

In de Red Bull garage verbleef vooralsnog Max verstappen die nog geen tijd had gereden. Zijn teamgenoot, Perez, verbeterde zich ten koste van Alonso naar P2. Achter de Spanjaard reed nu Tsunoda, de Nederlander was inmiddels de baan op gestuurd en liet de 6e tijd noteren. Verstappen verbeterde zich echter kwam net te kort en bleef steken op P4 achter Sainz en Perez. Laatstgenoemde verbeterde zich en reed weer naar P2. Na nog een poging werkte het beter bij Verstappen en klom in 1:43.836 naar P2 achter Leclerc. Het verschil tussen de coureurs was 0.030 seconden.

Bij het aanbreken van de laatste 30 minuten in de training wist Lewis Hamilton wat meer snelheid in zijn Mercedes te vinden en klom terug naar P6 maar zakte door verbeteringen van andere coureurs terug naar P9. Bij Red Bull Racing waren beide coureurs verwikkeld in een strijd om de tijd. Perez reed naar P2 achter de Ferrari van Leclerc maar bleef voor Verstappen. Achter de Nederlander sloot Alonso aan die Sainz op P5 hield. Op dat moment schampte Alex Albon licht de muur maar moest toch even naar de garage. Een paar seconden later miste Perez bocht 1 en Leclerc bocht 7, beide coureurs konden zonder problemen verder.

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Sergio Perez Red Bull Racing

Nog 20 minuten resteerde op de klok toen Verstappen een snelle ronde moest afbreken doordat Perez wederom een bocht miste. De Nederlander had nog steeds de derde tijd achter zijn naam staan en leek deze voorlopig te houden. Een aantal teams hadden inmiddels gekozen om te wisselen naar de gele band en zo wat long runs te oefenen.

Met nog 10 minuten te gaan werd er druk gesleuteld aan de nummer 1 bolide van Verstappen die zich ook leek op te maken voor een long run. Dit betekende dat de stand aan de kop van het veld niet veranderde. De snelste man van de sessie was Charles Leclerc voor Sergio Perez en Max Verstappen. beide Red Bull coureurs reden naar de respectievelijke tweede en derde tijd. Alpine kon tevreden zijn met de vierde tijd van Fernando Alonso terwijl Carlos Sainz de top 5 afsloot.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Azerbeidzjan 2022

F1 2022 FP2 Azerbeidzjan Grand Prix Charles Leclerc
Viaplay