Grand Prix Canada uitdaging voor Alpine F1

F1 2022 Grand Prix Canada Alpine

Het BWT Alpine F1 Team blikt vooruit op het negende raceweekend van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2022, de Grand Prix van Canada.Coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso en Chief Technical Officer Pat Fry delen hun mening over de negende race van het seizoen in Montreal.

Tijden Grand Prix van Canada

Pat Fry: “We gaan dit weekend terug naar Montreal voor de eerste Canadese Grand Prix in drie jaar. Het is een vaste waarde op de Formule 1-kalender in de afgelopen decennia en brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee, aangezien het een niet-permanente, hybride baan. We kunnen verwachten dat het circuit tijdens de openingstraining een beetje groen en vuil zal zijn, maar zoals we in het verleden in Montreal hebben gezien, zal dat vrij snel verdwijnen met wat rubber. Vergeleken met de laatste race in Bakoe “We kunnen dit weekend een iets hoger downforce-niveau verwachten. We zullen een stap hoger komen op het niveau van de achtervleugel en we hebben enkele beam-wing-opties om mee te werken om de optimale downforce-instelling te identificeren. De aard van de baanlay-out in Montreal drijft je naar meer downforce, omdat er een aantal behoorlijke rechte stukken zijn met een reeks lage tot middelhoge bochten. Montreal heeft een zeer vergelijkbare krachtbrongevoeligheid als Baku en remt meestal erg hard, wat we in de gaten zullen houden. “

F1 2022 Grand Prix Canada Alpine

Esteban Ocon: “Allereerst is het geweldig om terug te komen naar Canada. Het voelt alsof het een tijdje geleden is en ik weet dat het een van de meest populaire races op de kalender is. Het circuit in Montreal heeft langzame chicanes en snelle rechte stukken, en we hebben laten zien snel te zijn in een rechte lijn, dus hopelijk helpt dat ons dit weekend. Het doel is om een ​​soepel weekend te hebben, ons programma zonder problemen door te lopen, ons tempo in de kwalificatie te laten zien en een aantal goede punten te scoren op zondag. Ik kijk er nu al naar uit om weer in de auto te stappen.”

Fernando Alonso: “Het was een behoorlijk resultaat voor ons om als zevende te finishen in Bakoe. Ik heb het gevoel dat we onze auto en de kansen die ons worden geboden door de pensionering van andere auto’s hebben gemaximaliseerd. We moeten onze auto nog beter begrijpen en waarom we deze ervaren verschillen van vrijdag tot en met zondag. Onze auto is redelijk goed in het omgaan met het stuitereffect van de auto’s van dit jaar. Ik voelde het niet al te veel in Bakoe en we waren meer gefocust op het omgaan met bandendegradatie, vooral van de achterbanden. Het gaat om op elk circuit anders te zijn, bijvoorbeeld in Jeddah, was het erg soepel, en ook in Australië, en niemand zei daar iets. Het zal voor alle teams erg moeilijk worden om het eens te worden over verandering.”

Alpine Academie
De Alpine Academy-coureurs nemen dit weekend misschien een pauze van hun taken in de Formule 2, Formule 3 en W Series, maar dat weerhoudt Olli Caldwell er niet van om vandaag voor het eerst de A521 te testen. Olli reflecteert hieronder op zijn eerste kennismaking met Formule 1-machines op Silverstone:

Olli Caldwell: “Het was ongelooflijk en ik ben behoorlijk sprakeloos, er is niets waarmee ik het kan vergelijken. Het is alles wat ik had verwacht en meer. Er is niets dat je kunt doen om je voor te bereiden op hoe het voelt. De auto is onvergelijkbaar met F2, alles is meer, er is meer snelheid, downforce, remmen en er zijn ongeveer 50 extra knoppen. Ik ben eraan gewend geraakt om veel sneller in deze auto te werken en dan terug te gaan naar de F2, waar het natuurlijk langzamer is, ik zal in staat zijn om verder te gaan met wat ik van deze ervaring heb geleerd en het aan te passen wanneer ik weer op dit circuit rijd in een F2-auto. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om Alpine F1 Team te bedanken voor het geven van deze kans, want zonder hen is een ervaring als deze niet mogelijk. Om niet alleen in de Academie te zitten, maar om deze kans te krijgen om in de F1-auto van vorig jaar te rijden. Het is ongelooflijk geweest.”

Viaplay