F1 Grand Prix Spanje : Banden zijn de sleutel volgens Max Verstappen

F1 2022 Grand Prix Spanje Max Verstappen

Zaterdag heeft Max Verstappen zich als tweede gekwalificeerd voor de F1 Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya, Barcelona. De Nederlander was op jacht naar pole positie, maar kreeg tijdens zijn laatste run te maken met een weigerend DRS-systeem waardoor hij zijn ronde moest afbreken.

Kampioenschapsleider Charles Leclerc pakte de eerste positie. Leclerc’s teamgenoot bij Ferrari, Carlos Sainz, eindigde op de derde plek. George Russell, Sergio Perez en Lewis Hamilton completeerden de top zes.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Spanje 2022

Verstapen baalde van het kleine mankement wat hem vermoedelijk de eerste startpositie koste in de race op zondag. “Ik kon m’n laatste run niet doen. De DRS opende niet. Ik klikte wel op de knop, maar hij ging niet open. Na bocht negen vroeg het team me om het nog eens te checken en toen ging-ie wel open. Heel apart. Het is jammer, maar hier op de eerste startrij staan na het weekend dat we tot nu toe hebben gehad, is een goede prestatie. Maar natuurlijk was ik nog graag voor die laatste run gegaan.”

F1 2022 Grand Prix Spanje Max Verstappen

Vooruitkijkend naar de race, zegt Max: “Er kan natuurlijk van alles gebeuren. Maar je ziet wel dat Ferrari het hele weekend al best wel wat snelheid heeft. Dus wat betreft snelheid denk ik dat zij er iets beter voor staan. Maar we gaan het morgen in ieder geval proberen natuurlijk. Maar over het algemeen was dit een wat moeilijker weekend voor ons.”

Volgens Max draait het morgen vooral om bandenmanagement: “Het meeste draait daar natuurlijk om. Je moet natuurlijk ook gewoon de snelheid in de auto hebben. Hopelijk ben ik iets beter op de banden dan Ferrari. Maar als ik kijk naar hun run in de derde vrije training ziet het er daar ook wel sterk uit. Dus even afwachten. Morgen wordt het natuurlijk weer erg heet. Op dit circuit wordt het best lastig om in te halen, maar we gaan het zien. Hopelijk is onze auto weer wat vriendelijker voor de banden. Maar dat is lastig om op dit moment te zeggen.”

text : Yvonne Huijs

Viaplay