F1 Grand Prix van Canada : Max Verstappen slaat ook tweede slag in Montreal

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull FP1

Max Verstappen sloot vrijdag de tweede training voor de F1 Grand Prix van Canada af met de tweede tijd. De Nederlander bleef zijn rivaal Charles Leclerc voor, achter het tweetal had Caros Sainz de derde snelste tijd genoteerd.

Op het Circuit de Gilles Villeneuve sloten Sebastian Vettel en Fernando Alonso de sessie af met respectievelijk de vierde en vijfde tijd. Voor de teamgenoot van de huidige wereldkampioen Formule 1, Sergio Perez verliep de tweede oefensessie minder met P11 achter zijn naam.

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull FP1

Behalve de snelste tijd in de tweede vrije training was Verstappen tijden de eerste sessie ook al de snelste man op de baan. De Nederlander werd in FP1 gevolgd door Sainz. De derde snelste tijd werd neergezet door Alonso die 0.127 seconde langzamer was dan zijn landgenoot.

F1 Grand Prix van Canada : Max Verstappen slaat eerste slag in FP1

“Een positieve dag”, laat Max na de tweede vrije training in Montreal weten tegenover de pers.. ”De auto werkte goed.“ Liet de Limburger weten via zijn website. “Natuurlijk kijk je naar een paar dingen om wat extra balans te vinden, maar in het algemeen was het een goede start van het weekend. Ook met de banden ging het goed. De zachtste band is altijd het moeilijkste om goed te laten werken en ook dit ging goed. We hebben een competitieve auto, dus dat is goed. De long run ging goed, het circuit is lastig voor de banden en de remmen. We hebben nog wel een paar dingen die we moeten verbeteren, maar ondanks dat hadden we een goede dag.”

Behalve het griplevel wat laag is op het circuit, immers het heeft twee jaar stil gelegen wegens de Covid-19 pandemie kan het weer in canada ook parten spelen.”Als het regent in de kwalificatie, is dat voor iedereen hetzelfde, we lossen het gewoon op.” Zei Verstappen via de teamwebsite.” Het is goed om te zien dat we voor zondag een competitieve auto moeten hebben, dus wat er morgen ook gebeurt, we zullen zien.”

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Canada 2022

2022 F1 Grand Prix Canada
Viaplay