Fernando Alonso opvolger van Sebastian Vettel bij Aston Martin F1

Aston Martin F1 2022 Fernando Alonso

Het Aston Martin Aramco Cognizant F1 team is verheugd te kunnen bevestigen dat Fernando Alonso zich in 2023 bij het team zal voegen met een meerjarig contract.

Dit nieuws kwam maandag naar buiten nadat vorig week viervoudig wereldkampioen F1 Sebastian Vettel te kennen gaf aan het einde van het Formule 1 seizoen 2022 zijn carrière in de koningsklasse van de autosport te beëindigen.

Sebastian Vettel stopt met F1 aan het einde van het seizoen 2022

De Duitser is sinds 2021 in dienst van Aston Martin maar stopt na een stint van twee seizoenen. Met Fernando Alonso haalt het Aston Martin team wederom een wereldkampioen F1 binnen, de Spanjaard won de wereldtitel in 2005 en 2006 bij Renault, het huidige Alpine. waar hij het seizoen 2022 zal uitrijden.

Het hele bedrijf is erg enthousiast om Fernando’s ongelooflijke ervaring en briljante tempo en racecraft naar het team te brengen. De werving van een speciaal talent als Fernando is een duidelijke intentieverklaring van een organisatie die zich heeft gecommitteerd aan het ontwikkelen van een winnend Formule 1-team.

Aston Martin F1 2022 Fernando Alonso

Fernando Alonso: “Dit Aston Martin-team gebruikt duidelijk de energie en toewijding om te winnen en het is daarom een van de meest opwindende teams in de Formule 1 van vandaag. Ik ken Lawrence en Lance al vele jaren en het is overduidelijk dat ze de ambitie en passie hebben om te slagen in de Formule 1. Ik heb gezien hoe het team systematisch geweldige mensen heeft aangetrokken met winnende stambomen, en ik ben me bewust geworden van de enorme toewijding aan nieuwe faciliteiten en middelen op Silverstone. Niemand in de Formule 1 toont vandaag een grotere visie en absolute toewijding om te winnen, en dat maakt het een echt opwindende kans voor mij.”

“Ik heb nog steeds de honger en ambitie om te vechten om vooraan te staan, en ik wil deel uitmaken van een organisatie die zich inzet om te leren, te ontwikkelen en te slagen. We waarderen allemaal dat er veel moet worden gedaan om naar voren te komen, en dat we al onze energie moeten inzetten om samen te werken om prestaties te vinden. De passie en het verlangen om te presteren waarvan ik getuige was, overtuigen me om mijn plezier en toewijding aan de sport te behouden. Ik ben van plan om opnieuw te winnen in deze sport en daarom moet ik de kansen grijpen die voor mij goed voelen.”Aldus Fernando Alonso

Lawrence Stroll: “Ik ken en bewonder Fernando al vele jaren en het is altijd duidelijk geweest dat hij net als ik een toegewijde winnaar is. Ik ben van plan om de beste mensen samen te brengen en de juiste middelen en organisatie te ontwikkelen om te slagen in deze zeer competitieve sport, en die plannen krijgen nu vorm op Silverstone. Het leek daarom logisch om Fernando uit te nodigen om deel uit te maken van de ontwikkeling van een winnend team, en we hebben heel snel in onze recente gesprekken vastgesteld dat we dezelfde ambities en waarden hebben, en het was logisch en gemakkelijk om onze wens om samen te werken te bevestigen .”

Mike Krack: “Ik ben getuige geweest van de opwinding in het technische team en in de hele organisatie toen ik de kans kreeg om met Fernando samen te werken. We weten dat bijna iedereen kan leren van iemand van Fernando’s kaliber en ervaring. We zijn ervan overtuigd dat hij iedereen zal inspireren om hun spel te verbeteren, en dat zal de toch al aanstekelijke energie die binnen het team bestaat alleen maar versterken. We zijn op weg om een winnende organisatie te creëren en het is duidelijk dat Fernando onze vooruitgang zal versnellen en ons naar een prestatie zal brengen waarop we trots kunnen zijn. We zijn verheugd om Fernando en Lance volgend jaar als onze coureurs te hebben – de combinatie van ervaring en jeugd zal ongelooflijk sterk zijn en beide coureurs kijken ernaar uit om te strijden en samen te werken. Het team heeft een nieuw leiderschap dat zich richt op de ontwikkeling van AMR23 en we zijn allemaal verheugd dat zij en onze toekomstige projecten zullen profiteren van de kennis en ervaring die Fernando zal brengen.”

Viaplay