Formule 1 kampioenschap 2021 zal marathon worden volgens Red Bull Racing na top 5 finish voor team in Portugal

F1 2021 Grand Prix Portugal Max Verstappen Red Bull Racing

Het Autódromo Internacional do Algarve leek niet de meest gunstigste baan voor de Red Bull Racing RB16B. Ondanks de problemen met snelheid en grip sleepte Max Verstappen een tweede plek uit de Grand Prix van Portugal. Teamgenoot Sergio Perez reed knap naar P4. Reden tot tevredenheid bij het team uit Milton Keynes.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, blikt terug op de race: “Kijkend naar vandaag, kunnen we zien dat het kampioenschap een marathon gaat worden en geen sprint. Het zit zó dicht bij elkaar en het zal allemaal op marginale verbeteringen aankomen. Max haalde weer alles uit de auto vandaag, waarbij hij een Mercedes versloeg voor plek twee en er zit maar weinig tussen hem en Lewis Hamilton. Het was frustrerend om het punt voor de snelste raceronde te verliezen aan het einde van de race vanwege de track limits. Sergio Perez werd in het begin van de race ingehaald door een McLaren, maar zodra hij daaraan voorbij was, had hij een goede race pace. In de schone lucht was zijn snelheid gelijk aan die van de leiders, dus ik ben blij met de progressie die hij boekt.”

Horner vervolgt: “Over het geheel genomen hebben we met de tweede en de vierde plek weer veel punten gepakt en er zitten slechts acht punten tussen Max en Lewis in het kampioenschap. Barcelona volgende week zal de maatstaf zijn. We zullen tot dan hard blijven werken en hopelijk krijgen we een beter beeld van de sterke en zwakke punten van alle auto’s.”