Formule 1 wereldkampioenschap 2023 kalender

2022 Formule 1 Dutch Grand Prix

De Formule 1 heeft de de kalender voor het FIA Formule 1 wereldkampioenschap 2023 naar buiten gebracht. De kalender, door de (WMSC) World Motor Sport Council goedgekeurd, bevat maar liefst het recordaantal van 24 Grands Prix.

Het seizoen gaat van start op 5 en zal worden afgesloten op 26 november. De Nederlandse F1 fans hun hart ophalen, de Dutch Grand Prix verreden zal worden op 27 augustus als de Formule 1 het seizoen hervat na de traditionele zomerstop in diezelfde maand maand. De Belgische Grand Prix sluit het eerste gedeelte van het seizoen af terwijl met de Dutch GP in Zandvoort het seizoen zal worden hervat.

2022 Formule 1 Grand Prix of Bahrain

Over de aankondiging van de kalender gesproken, zei de CEO en president van de Formule 1 Stefano Domenicali: “We zijn verheugd om de 2023-kalender met 24 races over de hele wereld aan te kondigen. De Formule 1 heeft een ongekende vraag om races te organiseren en het is belangrijk dat we de juiste balans vinden voor de hele sport.We zijn erg blij met het sterke momentum dat de Formule 1 blijft ervaren en het is geweldig nieuws dat we onze gepassioneerde fans een mix van opwindende nieuwe locaties zoals Las Vegas naar het kampioenschap kunnen brengen met geliefde locaties in Europa, Azië. en Amerika.”

“De aanwezigheid van 24 races op de FIA ​​Formula One World Championship-kalender van 2023 is een verder bewijs van de groei en aantrekkingskracht van de sport op wereldwijde schaal”, voegde FIA-president Mohammed Ben Sulayem toe.“De toevoeging van nieuwe locaties en het behoud van traditionele evenementen onderstreept het degelijke beheer van de sport door de FIA. Ik ben verheugd dat we het nieuwe tijdperk van opwindend racen in de Formule 1, gecreëerd door de FIA’s 2022-reglementen, in 2023 naar een bredere schare fans kunnen brengen. Bij het opstellen van de F1-kalender van 2023 hebben WMSC-leden ook rekening gehouden met de timing van de prestigieuze 24 uur van Le Mans.”