Frustratie is heer en meester bij Aston Martin na F1 Grand Prix Miami

F1 2022 Miami Grand Prix Aston Martin

Na de Grand Prix van Miami heerste er frustratie bij het Aston Martin F1 team afgelopen zondag. Op het Miami International Autodrome bleef het team puntenloos de P11 finish van Lance Stroll en de uitval van Sebastian Vettel.

De Duitser liep na een incident met landgenoot en Haas coureur Mick Schumacher te veel schade op om door te kunnen rijden. Ook Stroll had te lijden van een contact op de baan, de Canadees beleefde een touché met Kevin Magnussen.

Lance Stroll: “Al met al een frustrerende middag. Het was jammer om vanuit de pitlane te starten, maar toen de race eenmaal was begonnen, lieten we vandaag een redelijk tempo zien. Het was vrij moeilijk om off-line in te halen, maar we hebben goede beslissingen genomen en onszelf in een positie gebracht om in de top 10 te eindigen door onder de Safety Car te pitten. Ik denk dat er punten op tafel hadden kunnen liggen, maar een slechte herstart en contact met Kevin [Magnussen] hebben dat voorkomen.”

F1 2022 Miami Grand Prix Aston Martin

Sebastian Vettel: “Het is jammer dat dit weekend zo is geëindigd en dat hadden we beter moeten doen. We hadden een probleem met de brandstoftemperatuur voor de race, wat betekende dat we vanuit de pitlane moesten starten. Het grootste deel van de race zat ik vast in het verkeer, het was vrij moeilijk in te halen en de DRS was niet zo effectief. Toen de Safety Car werd ingezet, kwamen we in de top 10, maar Mick [Schumacher] en ik hadden contact, wat ons allebei punten kostte.”

Mike Krack – Teambaas: “Vandaag was een frustrerende dag. Ten eerste hadden we een probleem met de brandstoftemperatuur dat het vrijgeven van onze auto’s uit de garage vertraagde, waardoor onze beide coureurs de race vanuit de pitlane begonnen. Ze boekten al vroeg goede vooruitgang op harde banden en we konden ze binnenhalen voor Mediums tijdens de Safety Car-inzet die werd veroorzaakt door de shunt in ronde 41 van [Lando] Norris. Sebastian liep toen op de 11e plaats op nieuwe Mediums, net achter [Esteban] Ocon op oudere Softs en [Mick] Schumacher op oudere Hards. Op zijn verse Mediums maakte Sebastian goed gebruik van dat bandenvoordeel om ze allebei te verdringen, en lag toen op de negende plaats, goed voor een aantal waardevolle punten voor het wereldkampioenschap. Helaas eindigde het allemaal voor Seb buiten zijn schuld, als gevolg van een ontmoeting met een te ambitieuze Schumacher. Evenzo kreeg Lance in de slotfase een overtreding op [Kevin] Magnussen, die een penalty kreeg voor het veroorzaken van een aanrijding, waardoor Lance als 11e eindigde. Samenvattend was de Grand Prix van Miami in 2022 een teleurstellende race voor ons, maar het is een geweldige aanvulling op de Formule 1-kalender en we hopen dat de toeschouwers hier allemaal een plezierige dag hebben gehad.”

Viaplay