George Russell ondanks schade in sprintrace Grand Prix van Italië goed meekomen

F1 2021 Wiliams Racing George Russell Monza Grand Prix Italië

Nicholas Latifi eindigde als 14e voor Williams Racing teamgenoot George Russell die op het circuit van Monza als 15e de Sprint Qualifying van zaterdag afsloot. De uitslag van de race bepaalt ook de startopstelling voor de Italiaanse Grand Prix die zondag van start gaat.

Russell startte als 15e en Latifi als 16e, beide op medium Pirelli-banden, De Canadees behaalde een paar posities in de eerste ronde en reed het grootste deel van de race als 14e voordat hij de geblokte vlag pakte. Russell vocht ondertussen terug nadat hij plaatsen had verloren bij de start, herstellende van 19e naar 15e toen het racen hervat werd na een korte safety car-periode veroorzaakt door een ongeval in de eerste ronde voor Pierre Gasly

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: FP2 verliep goed en op basis van die run hebben we ervoor gekozen om beide auto’s op de medium compound te starten voor de Sprint Qualifying-sessie. Nicholas maakte een zeer goede start en kon de Aston Martin- en Alpine-auto’s voor zich onder druk zetten. Helaas zorgde de nauwe aanhang en DRS-trein ervoor dat hij niet verder kon komen. George had een slechte start en liep wat schade aan de voorvleugel op, wat zijn evenwicht gedurende het grootste deel van de sessie verstoorde. Ondanks de schade kon hij zich na de Safety Car snel herstellen om net achter Nicholas te finishen. We zullen vanavond zijn voorvleugel repareren en beide auto’s zullen morgen aan de Grand Prix beginnen met hun zinnen op de vier auto’s die voor ons liggen, die hopelijk allemaal kwetsbaarder zullen zijn over een volledige raceafstand.

Nicholas Latifi: Ik denk dat dat waarschijnlijk het maximale was dat we vandaag hadden kunnen doen; het is goed om hoger op de grid te komen voor de race. De eerste bocht zou altijd behoorlijk lastig zijn, vooral vanaf het middenpakket naar achteren, maar ik denk dat ik erin geslaagd ben om door te navigeren en de incidenten in de eerste ronde te vermijden. Vanaf dat moment had ik niet echt het tempo om verder naar voren te komen en de Alpine voor ons te passeren. Ik denk dat het morgen lastig zal worden omdat er auto’s achter ons zijn die een beter tempo hebben, maar je weet nooit wat er kan gebeuren in de race en we zullen profiteren van alle kansen die op ons pad komen.

George Russell: We maakten een slechte start en buiten de lijn werd ik ingehaald door een paar auto’s. Daarna herstelden we ons echter goed en slaagde ik erin enkele auto’s te passeren en terug te vechten. De race verliep goed, het tempo voelde goed, maar toen hadden we een probleem met de voorvleugel. Ik had enorm onderstuur en de auto reed niet zoals het had moeten zijn, wat de race in gevaar bracht. Uiteindelijk belandde ik in dezelfde positie als waar ik begon, dit keer achter Nicholas, dus nu gaan we naar morgen.