Girard-Perregaux onthuld als Official Watch Partner voor Aston Martin Cognizant Formula One team

2021 F1 Aston Martin Cognizant Formula One Team

Girard-Perregaux is aangekondigd als Official Watch Partner van de luxe Britse autofabrikant Aston Martin. De Zwitserse fabrikant is een van de oudste namen in de horlogemakerij en staat bekend om het maken van weergaloze exemplaren van de Haute Horlogerie. De twee merken zullen samenwerken aan aankomende uurwerken in beperkte oplage.

Bij het niet aflatende streven naar snelheid is tijd de belangrijkste zorg. De race tegen de klok heeft fans van motorsport al meer dan 100 jaar in de ban, terwijl het meten van de tijd horlogemakers door de geschiedenis heen heeft uitgedaagd. De overeenkomsten tussen beide domeinen zijn duidelijk te zien.

Zowel Aston Martin als Girard-Perregaux zijn opgericht door visionairs met een aangeboren passie. Aston Martin werd in 1913 opgericht door Lionel Martin en Robert Bamford, terwijl Girard-Perregaux zijn oorsprong terug kan vinden in 1791, toen Jean-François Bautte, slechts 19 jaar oud, zijn eerste horloge produceerde. Maar het meest opvallende was dat het een liefdesverhaal was dat leidde tot de geboorte van een van de grootste namen in de horlogemakerij toen Constant Girard in 1854 met Marie Perregaux trouwde.

De nu legendarische Aston Martin DBR1 (1956), een auto gemaakt voor competitief racen, was een voorloper van enkele van de bekendste ‘DB’ straatauto’s van het merk. Het werd in eigen huis vormgegeven door een zeer getalenteerde ontwerper, Frank Feeley, en vertegenwoordigt ongetwijfeld zijn ‘finest hour’ – de vorm van de DBR1 blijft inderdaad een van de mooiste en meest gracieuze aller tijden. Bovendien bevat het ontwerp een belangrijk functioneel kenmerk – de luchtopening aan de zijkant – die debuteerde op deze auto en tot op de dag van vandaag een belangrijk functioneel en visueel kenmerk van de Aston Martin-sportwagens op de weg blijft. Dit functionele element is een belangrijk esthetisch detail geworden dat de modellen van het merk hun kenmerkende persoonlijkheid geeft. In feite onthult één blik op een Aston Martin-auto onmiddellijk de identiteit van de maker.

Toen Girard-Perregaux in 1867 zijn nu beroemde Tourbillon ‘With Three Gold Bridges’ uitbracht, transformeerde het op dezelfde manier drie functionele componenten, vaak aan het zicht onttrokken, in aantrekkelijke esthetische kenmerken. Inderdaad, met de komst van dit horloge werd het eens onzichtbare met opzet zichtbaar gemaakt. Gedurende zijn 230-jarige geschiedenis heeft de Zwitserse fabrikant zijn creativiteit getoond, vaak door met verschillende vormen te spelen. Inderdaad, het is deze mentaliteit die de slogan van het merk inspireerde: ‘Vormgeven aan het nu voor degenen die het weten’.

Hoewel beide organisaties een schat aan vaardigheden en tradities hebben vergaard, blijven ze vooruit kijken. Het is inderdaad deze progressieve mentaliteit die ervoor zorgt dat beide bedrijven voortdurende verbetering omarmen en superieure prestaties nastreven.

Het Girard-Perregaux-logo zal verschijnen op de Aston Martin Cognizant Formula One ™ Team-auto’s aan het begin van het F1-seizoen 2021 in Bahrein, terwijl het eerste uurwerk dat voortkomt uit de samenwerking tussen Aston Martin en Girard-Perregaux later dit jaar zal worden onthuld.
Tobias Moers, Chief Executive van Aston Martin Lagonda: “Het echte mooie van partnerschappen zoals deze is dat, hoewel we zeer vergelijkbare kernwaarden delen, de twee merken veel van elkaar kunnen leren. Girard-Perregaux is een productieve innovator in het gebruik van materialen en nieuwe technologie. We creëren allebei zeer begeerlijke luxeproducten die prachtig zijn ontworpen, krachtige prestaties leveren en een onberispelijke uitvoering vertonen. “

Otmar Szafnauer, Aston Martin Cognizant Formula One ™ ️ Team Chief Executive Officer en Team Principal: “Wij van Aston Martin Cognizant Formula One ™ ️ Team zijn verheugd vandaag een partnerschap met Girard-Perregaux aan te kondigen. Aston Martin en Girard-Perregaux delen zoveel merkcontactpunten – een rijke geschiedenis, een glorieus erfgoed en een niet-aflatende toewijding aan het nastreven van premium kwaliteit gecombineerd met geavanceerde technologie. Ook op het circuit is tijd van essentieel belang. Formula One ™ ️ en Aston Martin Cognizant Formula One ™ ️ Team in het bijzonder zullen zichzelf bewijzen als respectievelijk een fantastisch promotieplatform en een briljante marketingpartner voor Girard-Perregaux, wiens uurwerken toonaangevend zijn op het gebied van kwaliteit en wenselijkheid. “

Patrick Pruniaux, Chief Executive Officer van Girard-Perregaux: “2021 is een belangrijk jaar voor zowel Girard-Perregaux als Aston Martin. We vieren een verbazingwekkende 230 jaar horlogemakerij, terwijl Aston Martin voor het eerst in meer dan 60 jaar zijn terugkeer naar de Formule 1 als fabrieksteam viert. We hebben veel te vieren, dus het verenigen van onze werelden om iets speciaals te creëren, is de perfecte manier om deze mijlpalen te erkennen en te waarderen. “