Grand Prix van Hongarije was niet nat genoeg voor Williams

F1 2022 Williams Racing Grand Prix Hongarije Hungary

De F1 Grand Prix van Hongarije was niet nat genoeg voor het Williams Racing team. De Britse renstal had op meer regen gehoopt tijdens de laatse race voor de zomerstop op de Hungaroring. Met het uitblijven van het hemelwater en de schade voorbeide coureurs opgelopen in de 1e ronde van de wedstrijd werd het een moeizame middag voor Alex Albon en Nicholas Latifi

Max Verstappen grote winnaar F1 Grand Prix Hongarije

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Helaas was de regen nooit genoeg om de race te beïnvloeden en met beide auto’s die schade opliepen in de 1e ronde, werden we gedwongen tot een moeilijke race. Alex moest in ronde 2 boksen voor een nieuwe voorvleugel en hoewel Nicky door kon gaan, kostte de schade aan zijn vleugel hem de rest van de race prestaties. Alle bandencompounds waren vandaag moeilijk met veel chauffeurs die ontevreden waren over ten minste één van hun keuzes. We kozen ervoor om de Hard-band te vermijden, die een slecht tempo bood, en dit vereiste een zeer gedisciplineerde race van beide coureurs.

F1 2022 Williams Racing Grand Prix Hongarije Hungary

Het was een uitdagend weekend en we kijken nu uit naar een pauze van de baan. Als over een paar weken de 2e seizoenshelft begint, komen de races er snel aan, te beginnen in België. Gelukkig is Spa een heel ander circuit dan de Hungaroring en we kijken ernaar uit om daar competitiever te zijn.

Alex Albon: De race was oké. We waren een beetje uit de pas met de vroege schade en er was veel bandenslijtage en veel pitstops, wat het niet gemakkelijk maakte. Het was een lastig weekend voor ons, maar het was een goed leerweekend, waarbij we de sterke en zwakke punten van het nieuwe pakket bleven begrijpen. Als ik terugkijk op het seizoen tot nu toe, ben ik persoonlijk blij; het is goed en beter gegaan dan ik had verwacht, en ik ga best tevreden de zomervakantie in. Het is duidelijk dat we op circuits niet zijn waar we willen zijn, maar we hebben nu tijd om te resetten en we komen sterker terug na de pauze.

Nicholas Latifi: Helaas werd onze race bij de start gecompromitteerd door wat schade aan de voorvleugel. Het was niet geweldig omdat de schade ons terugbracht met veel meer bandendegradatie dan we hadden gehoopt. De balans was erg lastig met de wind, dus we moeten een manier vinden om dat later in het seizoen aan te passen. Niet de beste manier om de zomervakantie in te gaan, maar we zullen de tijd nemen om op te laden en terug te kijken in Spa.

Viaplay