Grand Prix van Portugal 2021 : Williams miste tempo en stabiliteit in de Algarve

F1 2021 Williams Racing Portugal Portimao

Op het Autódromo Internacional do Algarve sloot het team van Williams de de Grand Prix van Portugal af met George Russell als 16e en Nicholas Latifi als 18e. Russell ging van start op P11, teamgenoot Latifi op P18 als 18e,op de medium Pirelli-band. Beide coureurs volgden een one-stop-strategie, waarbij Nicholas in ronde 24 een pitstop maakte voor de harde compound en George volgde in ronde 28.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: het was vandaag erg moeilijk en we hadden simpelweg niet het tempo. We vonden het vandaag moeilijk in de omstandigheden en hoewel we onze positie bij de start vasthielden, was het veel moeilijker op de middelzware band na de vroege safety car. De auto heeft dit weekend een aantal goede eigenschappen laten zien, maar het ontbreekt ons nog steeds aan de stabiliteit die we nodig hebben om in het peloton te kunnen racen. Omdat de banden moeilijk in hun werkvenster te houden zijn, is het erg moeilijk om te herstellen als je eenmaal plaatsen begint te verliezen.

We hebben nu een snelle ommekeer om het team naar Barcelona klaar te krijgen voor de volgende race. Het zal interessant zijn om te zien hoe de auto zich gedraagt ​​op een circuit dat we goed kennen.

George Russell: Na gisteren hoopten we allemaal op meer, maar dat was een ongelooflijk uitdagende race. Onze auto voldoet niet aan deze omstandigheden, als de wind aantrekt wordt het een echte strijd. Het is jammer, maar het positieve is dat we de sterke en zwakke punten van de auto kennen, en dus moeten we hopen dat we vooruitgaan wat rustiger omstandigheden zullen krijgen waardoor we die sterke punten kunnen demonstreren.

Nicholas Latifi: Het was daar vandaag moeilijk. We worstelen altijd met de eerste ronden en dat was duidelijk toen George veel hoger startte en na de eerste paar ronden was hij terug waar ik was. Het voelt erg gespannen en we moeten wat analyse doen om een ​​oplossing te vinden. Er is absoluut iets dat we op dit moment missen, en we moeten proberen het te verbeteren vóór Barcelona.