Haas F1 niet verder met Mick Schumacher – Nico Hülkenberg maakt comeback

F1 2022 Haas Line up Nico Hülkenberg 2023 Mick Schumacher

Na veel rumoer en geruchten is de kogel dan eindelijk door de kerk bij het Haas F1 team. In seizoen 2023 keert Nico Hülkenberg terug en vervangt daarmee Mick Schumacher. De Amerikaanse renstal neemt na het Formule 1 seizoen 2022 afscheid van de zoon van de legendarische zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher.

Hülkenberg maakt daarmee samen met de Deen Kevin Magnussen de line-up voor het aanstaande FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2023 compleet.

F1 2022 Haas Line up Nico Hülkenberg 2023 Mick Schumacher

De 35-jarige Duitser uit Emmerik (DLD), een Formule 1-veteraan met 181 carrièrestarts en winnaar van de 24 Uur van Le Mans 2015 bij Porsche, keert volgend jaar fulltime terug in de sport met de Amerikaanse ploeg die de afgelopen twee seizoenen in de rol van van reservecoureur werkzaam was voor het Aston Martin F1 Team.

Hülkenberg was actief in het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2022 en verving Sebastian Vettel tijdens de seizoensopenende Grand Prix van Bahrein en opnieuw tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar de in Emmerich geboren racer maakte zijn eerste Formule 1-start in 2010 en debuteerde voor Williams bij de Grand Prix van Bahrein na een geweldige juniorcarrière.

Als kampioen in de A1GP World Cup of Motorsport met A1 Team Germany in 2006-2007, won Hülkenberg vervolgens de 2008 Formula 3 Euro Series, gevolgd door de 2009 GP2 Series (nu bekend als het FIA Formula 2 Championship) – wat leidde tot een snelle overgang naar de Formule 1 voor 2010.

Na geracet te hebben voor Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point en Aston Martin, heeft Hülkenberg 521 carrièrepunten verzameld in de Formule 1 – waaronder één pole position (Brazilië 2010), twee snelste ronden en een beste finish van drie keer vierde. De Duitser heeft een kwalificatie-cv met 94 Q3-optredens. Een carrièrehoogtepunt van de zevende plaats in het rijdersklassement kwam met Renault terug in het seizoen 2018.

F1 2022 Haas Line up Nico Hülkenberg 2023 Mick Schumacher

Ik ben natuurlijk erg blij Nico Hülkenberg weer te verwelkomen in een fulltime racerol in de Formule 1”, aldus Guenther Steiner, teambaas van Haas F1 Team.

“De ervaring en kennis die Nico meebrengt naar het team is duidelijk te zien – met bijna 200 carrièrestarts in de Formule 1 – en een reputatie als een geweldige kwalificatiewedstrijd en een solide, betrouwbare racer. Dit zijn eigenschappen die, wanneer je ze combineert met de ervaring van Kevin Magnussen, ons een zeer geloofwaardige en goed doorgewinterde coureursopstelling geeft waarvan we denken dat ze het team omhoog op de grid zullen helpen.

“Dat is duidelijk het doel en het was die ambitie die Nico’s terugkeer naar de Formule 1 heeft veroorzaakt – hij deelt onze visie en kan samen met de rest van het team een ​​belangrijke speler zijn bij het voortbouwen op de basis die we dit jaar hebben gelegd met onze terugkeer. naar de puntenstrijd.”

“Ik ben erg blij om in 2023 een fulltime racezetel te krijgen bij Haas F1 Team. Ik heb het gevoel dat ik de Formule 1 nooit echt heb verlaten”, zei Hülkenberg.

“Ik ben verheugd dat ik weer de kans krijg om te doen waar ik het meest van hou en ik wil Gene Haas en Günther Steiner bedanken voor hun vertrouwen. We hebben werk voor de boeg om te kunnen concurreren met alle andere teams op het middenveld, en ik kan niet wachten om weer deel te nemen aan die strijd.”

Hülkenberg begint op dinsdag 22 november te werken voor Haas F1 Team en neemt deel aan de Formule 1-test aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit – De Duitser bestuurt dan de VF-22 van dit seizoen naast de test- en reservecoureur van het team Pietro Fittipaldi in de tweede auto .