Jack Doohan maakt zich op voor Formule 1 ritje bij Alpine

F1 2022 Alpine Academy Driver Jack Doohan Doha, Qatar

Alpine Academy-coureur Jack Doohan zal voor het eerst kennismaken met Formule 1-machines terwijl hij zich voorbereidt op zijn eerste ritje in de 2021 A521 dit weekend – zondag 15 mei – in Doha, Qatar.

Jack voegt zich deze week bij BWT Alpine F1 Team’s reservecoureur Oscar Piastri voor de driedaagse test op het Losail International Circuit. Oscar reed de racewinnende uitdager van vorig jaar op woensdag en donderdag (11-12 mei) in de hoofdstad van Qatar en gaf hem in april in Austin, VS, zijn eerste gevoel voor de auto.

F1 2022 Alpine Academy Driver Jack Doohan Doha, Qatar

De negentienjarige Jack trad in januari toe tot de Alpine Academy en heeft in zijn eerste FIA ​​Formula 2-kampioenschapsseizoen tot nu toe in 2022 gemengde fortuinen gekend. Saoedi-Arabië en later derde positie in Imola. Jack zal ernaar streven het veelbelovende tempo om te zetten in grotere puntenverzamelingen wanneer het Formule 2-seizoen volgend weekend in Barcelona wordt hervat.

Oscar was afgelopen weekend in reserve in Miami en zal zich bij het F1-team voegen voor de komende back-to-back-evenementen in Barcelona en Monaco, waarna de Melburnian naar Spielberg, Oostenrijk, gaat voor de derde test van zijn uitgebreide privéprogramma.

Oscar Piastri: “Het waren twee productieve testdagen in Qatar, waar ik steeds meer grip kreeg op de A521 Formule 1-auto. Het was beide dagen erg warm, maar dat is goed voor de fysieke voorbereiding. De baan is recentelijk grotendeels ongebruikt geweest, dus er waren verschillende niveaus van grip en de omstandigheden waren behoorlijk stoffig en winderig. Het was soms een uitdaging, maar belangrijk voor mij om te leren rijden in verschillende omstandigheden. Ik kijk er naar uit om me weer bij het F1-team aan te sluiten in Barcelona en Monaco voor mijn volgende privé-testdag in juni.”

Jack Doohan: “Ik ben super enthousiast om voor het eerst in een Formule 1-auto te rijden. Dit is een moment waar ik aan heb gewerkt sinds ik met karts begon te racen, en ik weet dat deze kansen buitengewoon bevoorrecht zijn. Ik ben Alpine erg dankbaar voor de kans en ik kijk ernaar uit om op de testdag mijn best te doen. Ik heb eerder achter de schermen gekeken bij enkele privétests en ik heb veel voorbereidingen getroffen in de loopsimulator in Enstone, dus ik voel me zeker klaar voor deze uitdaging. Ik zal mezelf op de dag opbouwen, er tegelijkertijd van genieten en hopelijk zoveel mogelijk leren samen met het team. ”

Julian Rouse, Alpine Academy Director: “We zijn erg verheugd om Jack zijn eerste run in een Formule 1-auto te geven. Sinds hij begin dit jaar bij het programma kwam, hebben we Jack zich heel snel zien ontwikkelen en groeien. Hij heeft wat tijd bij Enstone doorgebracht om zich voor te bereiden en hij toont zeker veelbelovend potentieel. Voor Oscar is dit zijn tweede privétest van het jaar als onderdeel van zijn intensieve testprogramma in de 2021-spec Formule 1-auto. Het is belangrijk voor Oscar om fit en up-to-date te blijven in dit soort machines en we zijn verheugd om Oscar op zijn pad te blijven ondersteunen. Er komt het hele jaar door meer voor hem.”

Viaplay