Jüri Vips geschorst door Red Bull Racing

F1 2022 Juri Vips Red Bull Racing Spanje Grand Prix Preview

Red Bull Junior Team lid Jüri Vips is voorlopig niet welkom bij Red Bull Racing. Het team heeft zijn reservecoureur per direct geschorst, nadat er beelden naar buiten was gekomen hoe de Est zich tijdens een Twitch-stream racistisch uitliet.

Jüri Vips was dinsdag de populaire game Call of Duty aan het spelen samen met teamgenoot en F2 collega Liam Lawson . De game sessie werd gestreamd via het Twitch-kanaal van Lawson. Tijdens de live-stream was duidelijk te horen dat Vips het ‘n-woord’ uitsprak. Lawson op zijn beurt kon er om lachen evenals de andere aanwezige speler.

Red Bull Racing echter was hier totaal niet van gecharmeerd en liet duidelijk merken hier geen tolerantie voor te hebben. Dinsdagavond werd er actie ondernomen door de renstal tegen de Est die werd geschorst.,

Vips strijd in het Formule 2 kampioenschap en komt uit voor het team van Hitech GP eerder dit jaar was de 18 jarige al te zien in een F1-training tijdens het Grand Prix weekend in Spanje

“Red Bull Racing heeft Junior-coureur Jüri Vips met onmiddellijke ingang geschorst van alle activiteiten met het team, terwijl er een volledig onderzoek gedaan wordt naar het incident”, meldt Red Bull in een korte verklaring. “Als organisatie veroordelen wij alle vormen van wangedrag en we hanteren een zero-tolerance beleid met betrekking tot racistische taal en racistisch gedrag binnen onze organisatie.”

Vips die sinds 2018 lid is van het Red Bull Junior Team is ook betrokken bij het Red Bull team als test- en reservecoureur. De coureur betuigde via social media spijt “onvoorwaardelijke excuses aan te bieden voor het beledigende taalgebruik tijdens een live gaming stream eerder op de dag. Deze taal is totaal onacceptabel en passen niet bij de waarden en principes waar ik voor sta. Ik betreur mijn acties ten zeerste en dit is niet het voorbeeld dat ik wil stellen. Ik zal mijn volledige medewerking verlenen aan het onderzoek.”

Viaplay