Logan Sargeant bij Williams in actie tijdens Amerikaanse GP in Austin

F1 2022 Williams Racing Logan Sargeant

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix in Austin, Verenigde Staten, zal Logan Sargeant achter het stuur kruipen van de Williams FW44 op het Circuit of the Americas. Sargeant is Williams Academy-coureur en tweevoudig FIA Formule 2-racewinnaar.

De Amerikaanse coureur neemt de FW44 van Nicholas Latifi over voor de 60 minuten durende sessie die het team moet helpen bij de voorbereidingen voor het weekend. Het uitje van Logan zal de tweede en laatste verplichte sessie voor jonge coureurs dit seizoen voor het team vervullen.

Na een indrukwekkende start van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 2, met twee overwinningen en nog eens twee podiumplaatsen, staat de inwoner van Florida momenteel derde in het klassement met 119 punten op weg naar de zomervakantie.

Logan Sargeant: “Ik ben super enthousiast dat ik deze kans krijg om mijn eerste vrije training in Austin te rijden. De kans krijgen bij de Amerikaanse Grand Prix is ​​iets heel speciaals voor mij. Ik wil Williams enorm bedanken voor het vertrouwen en geloof in mij om goed werk te leveren. Het doel voor mij zal zijn om zoveel mogelijk te leren in de nieuwe generatie auto’s. Ik kijk er naar uit om het meeste uit deze ervaring te halen en er echt van te genieten.”

Sven Smeets, Sporting Director: “Logan heeft dit seizoen tot nu toe blijk gegeven van een groot niveau van bekwaamheid en volwassenheid door zijn prestaties zowel op als naast de baan. Hij heeft racewinnende prestaties geleverd in de Formule 2, geëvenaard door zijn harde werk tijdens simulatorsessies. Het voelde alleen maar goed om deze prestaties te belonen met de mogelijkheid voor hem om deel te nemen aan een vrije oefensessie in Austin. We kijken ernaar uit om hem achter het stuur van de FW44 te zien kruipen en te zien hoe zijn prestaties en feedback helpen bij de voorbereidingen van het team voor de race in Austin.”