Max Verstappen blijft pushen tijdens F1 Grand Prix Canada

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull Preview

Max Verstappen blikt vooruit op ronde 9 van het F1 wereldkampioenschap 2022 in Montreal, De Formula 1 AWS Grand Prix du Canada. Na zijn laaste zege op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan een week geleden wil de huidig wereldkampioen het momentum met het Red Bull Racing team vasthouden.

Wegens de Covid-19 pandemie was de race op het Circuit Gilles-Villeneuve 2 jaar absent op de kalender, maar is nu weer terug. Dit tot groot plezier van de Nederlander die graag zijn leidende positie in het algemeen klassement wil verstevigen.

Max Verstappen na zege F1 GP Azerbeidzjan “op ieder klein detail letten”

“We zijn al een tijdje niet in Montreal geweest, dus het is mooi om er terug te keren en te zien hoe de baan is.” Het circuit heeft een vrij unieke lay-out en het zal interessant zijn om te zien hoe het asfalt is. Hopelijk presteert onze auto er komend weekend goed.” Laat Verstappen weten via zijn website.

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Sergio Perez Red Bull Preview

“We zijn al een tijdje niet in Montreal geweest, dus het is spannend om terug te gaan en te zien hoe de baan is, het heeft een vrij unieke lay-out en het zal interessant zijn om te zien hoe het oppervlak is, hopelijk zal onze auto dit goed doen.” weekend. Ik kijk er altijd naar uit om naar Montreal te gaan, het is echt een prachtige stad en als ik na een 1-2 in Baku arriveer, zou het geweldig zijn om Canada te verlaten met hetzelfde resultaat. Het is natuurlijk geweldig dat we voorop lopen in de constructeurs- en coureurskampioenschappen, maar er is nog een lange weg te gaan, we moeten als team blijven pushen en zoveel mogelijk punten scoren.”

De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez heeft er enorme zin in na het succesvolle weekend in Baku. “We gaan naar Canada op een geweldig moment voor het team.”zei Perez via de website van het Red Bull Racing team.” Het maximale aantal punten scoren in Baku was een schitterend resultaat voor ons allemaal en houdt ons in de strijd voor beide titels. Voor mij was het een frustrerende dag, maar als je een teleurstellende dag en toch tweede worden en de snelste ronde behalen, je kunt niet zeggen dat het slecht is! Deze auto presteert echt op de stratencircuits, dus we zijn ervan overtuigd dat we dit weekend opnieuw een sterke prestatie kunnen neerzetten en het momentum aan de top kunnen vasthouden Ik ga wat tijd besteden om de race in Baku beter te begrijpen met mijn ingenieurs, zodat ik dit weekend het meeste kan halen. Het is leuk om terug te zijn in Canada, het is een circuit waar ik graag rijd en een auto naar toe neem, die zo competitief is.”

Tijdschema Grand Prix van Canada 2022:

Free Practice One	20:00 - 21:00
Free Practice Two	23:00 - 00:00
Free Practice Three	19:00 - 20:00
Qualifying		22:00 - 23:00
Grand Prix		20:00 - 22:00

**Nederlandse tijd
Viaplay