Max Verstappen is blij met winst in F1 Grand Prix van Spanje

F1 2022 Grand Prix Spanje Max Verstappen

De overwinning van Max Verstappen in de F1 Grand Prix van Spanje betekende ook een machtswisseling in de Formule 1. Door de winst op het Circuit de Catalunya, Barcelona pakte Verstappen de leiding in het kampioenschap.

Sergio Perez werd in de tweede Red Bull tweede voor de verrassend sterke Mercedes van George Russell. Door de winst van Verstappen en de uitvalbeurt van Leclerc neemt de wereldkampioen de leiding over in het kampioenschap met een verschil van 6 punten op rivaal Leclerc.

Ook bij de strijd om de constructeurstitel in de F1 wisselde de koploper van positie. Red Bull Racing staat nu aan de leiding met een voorsprong van 26 punten op Ferrari

F1 2022 Grand Prix Spanje Max Verstappen

“Ik ging eraf”, laat Max na de race in Barcelona weten. “Ik had ineens veel wind van achteren.” Max vervolgt: “Ik zat in een treintje en het was frustrerend dat mijn DRS niet altijd werkte. Dat maakte het heel zwaar en het was moeilijk om daarna in te halen. We kregen het met de juiste strategie voor elkaar om onze eigen race te rijden en uiteindelijk op de eerste plek te komen en de race te winnen. Een moeilijke start maar een goed einde.”

Terugblikkend op de lastige beginfase laat Max weten: “Ik probeerde gefocust te blijven, je verliest heel veel tijd en ik had heel vaak de kans om Russell in te halen en dan werkte de DRS niet. Het is niet fijn als zulke dingen gebeuren. Ik ben blij dat ik heb gewonnen en ben ook blij voor Checo en het goede resultaat voor het team.”

text Verstappen.com

Viaplay