Max Verstappen neemt voorsprong in F1 kampioenschap na Grand Prix van Turkije 2021

F1 2021 Max Verstappen Grand Prix Turkije Red Bull Racng

De Grand Prix van Turkije is door Max Verstappen op een nat circuit nabij Istanboel met de tweede plaats. De Nederlander zat vrijwel de gehele race opgesloten achter Valtteri Bottas. Verstappen kon echter geen aanval wagen op Bottas, waarmee de Fin onbedreigd naar zijn eerste overwinning van het jaar reed.

Met zijn tweede plaats nam Max weer de leiding over in het kampioenschap, aangezien titelrivaal Lewis Hamilton slechts als vijfde eindigde. Sergio Perez completeerde het podium.

Na afloop van de race laat Max optekenen: “Het was niet makkelijk vandaag. Het was een beetje een vervelende race. De baan was vies en we moesten de banden managen dus we konden niet echt pushen. Uiteindelijk reden we door de slijtage op het canvas van de band. Valtteri leek iets meer snelheid te hebben en de Mercedes ging misschien iets beter met de banden om, maar ik ben evengoed blij om als tweede te eindigen. In deze condities is het makkelijk om een fout te maken, dus al met al ben ik erg tevreden.”

Ondanks dat Max de leiding weer heeft overgenomen in het kampioenschap wil hij nog niet aan de titel denken en bekijkt hij het race voor race: “Het zit het hele jaar al dicht bij elkaar en ik ben er zeker van dat het in Austin ook een spannend gevecht gaat worden met Mercedes. We staan natuurlijk eerste in het kampioenschap, maar ik denk wel dat we op dit moment iets te langzaam zijn. We moeten dus blijven pushen en blijven verbeteren en dan zullen we zien waar we eindigen, maar tot dusverre hebben we een erg goed seizoen gehad.”