Max Verstappen voorziet kansen in F1 Grand Prix Azerbeidzjan

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Max Verstappen Red Bull Racing

Max Verstappen sloot de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan af met de derde plaats. Zijn teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, Sergio Pérez, was nipt sneller op de straten van het Baku City Circuit en pakte de tweede positie.

In een kwalificatie waarin het vaak een kwestie was van stuivertje wisselen tussen Red Bull en Ferrari, bleek Charles Leclerc toch een matje te groot en pakte pole positie. Diens teamgenoot Carlos Sainz start de race vanaf P4.

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Max Verstappen Red Bull Racing

“Het is natuurlijk niet verkeerd, maar ook niet goed genoeg”, vertelt Max via zijn website. “Ik maakte kleine foutjes, dus dat is niet ideaal. En het is het hele weekend gewoon weer lastig om een goede balans te vinden. En in de kwalificatie ook. Q3 ging over het algemeen niet heel goed. Ik had niet echt een fijne balans van de voorkant naar de achterkant toe. Dan kun je ook niet echt constant zijn in hoe je een ronde aanpakt qua aanremmen en insturen. Dan kun je natuurlijk ook geen heel goede ronde neerzetten. Maar ik ben evengoed nog altijd derde, dus ik hoop dat de balans morgen in de race iets normaler aanvoelt.”

Op de vraag of hij een betere raceauto heeft dan Ferrari, antwoordt Max: “Dat is moeilijk te zeggen. We gaan het morgen zien. Het is best wel weer een groot gat nu in de kwalificatie, dus ze zullen zeker wel weer wat gevonden hebben. Maar ik hoop dat het morgen in de race wat dichter bij elkaar zit. Over het algemeen denk ik dat we net wat tekortkomen over één ronde. Maar normaal gesproken moet onze auto best goed zijn tijdens long runs. Als team hebben we als tweede en derde een goede kans voor morgen. Als we de snelheid hebben, en we kunnen echt druk zetten, kunnen we er hopelijk voorbij.”

F1 2022 Grand Prix Azerbeidzjan Christian Horner Red Bull Racing

Christian Horner, teambaas van Oracle Red Bull Racing, laat na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan weten: “Met de vele incidenten en gele vlaggen is het lastig om hier goed door de sessies te komen, maar beide coureurs hebben tijdens hun runs in Q3 het maximale uit de auto weten te halen.”

“Checo had een klein probleem tijdens hij bijtanken voorafgaand aan het derde kwalificatiedeel. Hierdoor ging hij wat later naar buiten dan gepland, maar opnieuw zette hij een zeer sterke en nette ronde neer, goed voor een tweede plek op de grid. En Max zit er enorm dicht achter. Ferrari had een klein voordeel over een enkele ronde, maar op een baan waar je kan inhalen zitten we zitten er prima bij met de tweede en derde plek. Het zou morgen dan ook een spannende race moeten worden.”

text Yvonne Huijs/Bryan van Berlo

Viaplay