Max Verstappen was “comfortabel de snelste” in F1 Grand Prix Italië

F1 2022 Grand Prix Italië Monza Max Verstappen

Met een klinkende overwinning schreef Max Verstappen de F1 Grand Prix van Italië op zijn naam. De huidige wereldkampioen Formule 1 liet op het roemruchte circuit van Monza een duizelingwekkende snelheid zien vanaf start tot het slot van de race.

F1 Grand Prix Italië: Zege voor Max Verstappen punten voor Nyck de Vries

Zijn rivaal, Charles Leclerc kon de Nederlander niet voor blijven ondanks verwoede pogingen van zijn kant en sloot de laatste Grand Prix in in Europa van 2022 af op P2. Mercedes coureur George Russell volgde het duo met de derde plek. De wedstrijd werd afgesloten achter de safetycar wegens een uitval van McLaren coureur Daniel Ricciardo.

F1 2022 Grand Prix Italië Monza Max Verstappen

Behalve de vijfde zege op rij voor Verstappen die al historisch was van de Nederlander maakte Nyck de Vries het feest nog groter. De coureur die op het laatste moment was opgeroepen bij Williams Racing om de zieke Alex Albon te vervangen finishte in de punten. De Vries debuteerde met een P9 als eindresultaat en schreef daarmee op zijn beurt geschiedenis.

“De eerste ronde moest ik voorzichtig zijn. “Zei Verstappen over zijn start vanaf P7 tegenover de pers.” Maar we hadden een goede start en waren schoon door de eerste chicane en dat was voor mij het belangrijkste, om uit de problemen te blijven. Toen waren we heel snel terug naar P3 en zelfs naar P2, toen kon ik mijn zinnen zetten op Charles en ik zag dat we een betere bandendegradatie hadden. Als je kijkt naar het tempo van onze auto dit weekend, vooral vandaag, denk ik dat we sterk waren. Het tempo was goed op elke band en we waren comfortabel de snelste op de baan. Je moet proberen zo perfect mogelijk te zijn en bij de meeste gelegenheden dit seizoen zijn we behoorlijk goed geweest.”

Sergio Perez had last van wat technische problemen in de beginfase van de race en kwam hierdoor op achterstand. toch wist de teamgenoot van Verstappen de race af te sluiten op P13.

F1 2022 Grand Prix Italië Monza Sergio Perez

“Mijn race kwam vrij vroeg in gevaar toen mijn remschijf rechtsvoor superheet werd en in feite in brand stond, dus moesten we de beslissing nemen om te stoppen.” zei Perez tegen de verzamelde pers.”De eerste ronden op de harde band kon ik geen temperatuur in de banden krijgen omdat ik moest liften en uitrollen, ik verloor veel rondetijd en mijn eerste stint kwam in gevaar. Dat beïnvloedde mijn hele race en ik moest mijn pauzes massaal beheren, het was op dat moment cruciaal omdat ik ze had kunnen verliezen en de auto moest opgeven. Uiteindelijk kwam ik binnen met de gedachte dat we Lewis Hamilton weer op de softs konden inhalen. Helaas zorgde de safety car ervoor dat we de kans niet kregen. Ik had betere banden dan Lewis, dus het zou goed zijn geweest om de herstart te krijgen, maar helaas was dat niet het geval. Voor mij was het geen goed weekend en we hebben genoeg te doen, ik zit morgen weer in de simulator en probeer meteen weer in een goed ritme te komen.”

Viaplay