Max Verstappen wil verbeteringen na zege F1 GP Hongarije

F1 2022 Grand Prix Hongarije Hungary Max Verstappen

Na een indrukwekkende inhaalrace won Max Verstappen de F1 Grand Prix van Hongarije. De Nederlander moest na een moeilijke Q3 de laatste wedstrijd voor de zomerstop starten vanaf P10, terwijl George Russell in zijn Mercedes van Pole positie de race aanving.

In een stratgisch steekspel won de huidige wereldkampioen Formule 1 op de Hungaroring voor Lewis Hamilton en Russel. De rivaal van Verstappen, Ferrari coureur Charles Leclerc, sloot de race af op P6 achter Sergio Perez.Carlos Sainz bleef de teamgenoot van Verstappen voor op P4.

Max Verstappen grote winnaar F1 Grand Prix Hongarije

“Ik had dit vanochtend niet gedacht”, zegt Max na afloop van de race. “Ik had gehoopt dat ik dichtbij het podium kon komen, maar de omstandigheden waren heel tricky. Maar we hadden een heel goede strategie en reageerden goed. We maakten onze pitstops steeds op het juiste moment en ook de outlaps hadden we goed voor elkaar. En zelfs met een 360-graden spin hebben we de race gewonnen. Ik was met veel coureurs aan het strijden, dus het was vandaag erg leuk. Het was een krankzinnige race en ik ben blij dat we ‘m hebben gewonnen.”

F1 2022 Grand Prix Hongarije Hungary Max Verstappen

Zijn spin in ronde 42 was de enige fout waar de Nederlander vandaag op betrapt kon worden. Daarover zegt hij het volgende via zijn website: “Ik had al na vijf ronden een probleem met de koppeling, die bleef slippen. Daardoor moesten we de versnellingen aanpassen waardoor-ie steeds heel hard opschakelde. Dus dat was niet ideaal om mee te rijden. Gelukkig kon ik een 360 maken waardoor ik maar één plek verloor. Ik was de achterbanden aan het opwarmen”, zegt Max lachend.

De Limburger gaat met tachtig punten voorsprong de zomerstop in als leider van het kampioenschap. “We mogen niet klagen”, zegt Max nuchter. “Maar ik ben wel iemand die meteen gaat kijken wat we beter kunnen doen. En er zijn heel veel dingen die we beter kunnen doen. Dus daar gaan we over nadenken tijdens de vakantie. Hopelijk kunnen we dat ook waar maken als we weer terug zijn.”

Viaplay