Nyck de Vries bij Williams actief tijdens eerste vrije training F1 GP Spanje

2022 F1 Grand Prix Spanje Williams Alex Albon

Het FIA Formula One World Championship 2022 gaat dit weekend verder, als het eerste evenement van een Europese double header van start gaat: de Grand Prix van Spanje. Na onlangs pre-season tests op het Spaanse circuit te hebben gedaan, zijn zowel coureurs als teams zeer vertrouwd met de uitdagingen van het 4,675 km lange circuit.

Standen F1 2022 : Max Verstappen dichterbij aan rivaal na Miami.

Nyck de Vries zal het team vervoegen voor de eerste vrije training van vrijdag in Barcelona, ​​​​op het circuit in plaats van Alex Albon en dit seizoen een van de twee verplichte sessies voor jonge coureurs vervullen. De 27-jarige Nederlandse coureur, de regerend FIA Formula E-wereldkampioen, zal het team helpen bij de voorbereiding van de kwalificatie en de Grand Prix. Alex keert vanaf de tweede oefensessie terug naar de FW44.

2022 F1 Grand Prix Spaanje Williams Alex Albon

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Het contrast tussen het nieuwe circuit in Miami en de vertrouwdheid van het Circuit de Barcelona-Catalunya kan niet groter zijn. De coureurs en ingenieurs kennen de eigenaardigheden en subtiliteiten van dit circuit heel goed en hoewel de balans van de auto en het bandengedrag anders zullen zijn dan in februari, hebben we een goed idee van wat we kunnen verwachten en aan welke gebieden we zullen moeten werken. De auto is sinds februari behoorlijk veranderd en de veel warmere baanomstandigheden zullen heel andere problemen opleveren. We hebben de afgelopen paar evenementen een bemoedigend racetempo laten zien en onze inspanningen zijn nu gericht op het brengen van hetzelfde prestatieniveau in de kwalificatie. Als we dit met succes kunnen doen, staan ​​we in de toekomst veel sterker. We kijken ernaar uit om Nyck de Vries in de auto te hebben voor FP1 omdat het altijd goed is om met een nieuwe coureur te werken en een frisse mening te krijgen over de sterke en zwakke punten van de auto. Nyck’s ervaring en professionaliteit zullen vrijdag cruciaal zijn, aangezien hij enkele van de belangrijkste technische tests in FP1 zal voltooien voordat hij de auto teruggeeft aan Alex voor FP2.

Sven Smeets, Sporting Director: Ik kijk ernaar uit om Nyck bij het team te zien voor FP1 tijdens de Spaanse Grand Prix. Omdat hij een zeer getalenteerde en ervaren coureur is, twijfel ik er niet aan dat hij zijn tijd in de FW44 zal maximaliseren en een sterke, capabele prestatie voor het team zal leveren.

Nicholas Latifi: Na een paar circuits in straatstijl, wordt het leuk om terug te keren naar het meer traditionele Circuit de Barcelona-Catalunya. Het is een circuit dat ons een goed beeld zou moeten geven van waar we zijn met de FW44 en hoe we het hebben ontwikkeld sinds we aan het begin van het seizoen hebben getest. Ik denk dat we allemaal het gevoel hebben dat we de auto veel beter hebben begrepen en goed hebben ontwikkeld, dus het zal positief zijn om dat referentiepunt te hebben van hoe ver we zijn gekomen. Hopelijk kunnen we in Spanje een goed resultaat neerzetten.

Alex Albon: Het is goed om terug te gaan naar Barcelona; Ik ben geïnteresseerd om te zien hoeveel de auto is verbeterd sinds we er voor het laatst waren voor de pre-season tests. Het is een goede baan en elke coureur heeft talloze ronden gereden, meer dan enig ander circuit. Die vertrouwdheid zal dit weekend in mijn voordeel werken en me helpen sneller op snelheid te komen nadat ik FP1 heb uitgezeten terwijl Nyck in de auto zit. We hebben honger naar meer punten na Miami, dus daar blijven we op aandringen.

Nyck de Vries: Ten eerste wil ik Williams heel erg bedanken voor de kans om in FP1 te rijden. Het is geweldig voor mij om het team te leren kennen en de FW44 te besturen, en ook om mezelf op de baan te krijgen tijdens een Formule 1-weekend. De voorbereiding op de test verloopt tot nu toe goed en het team heeft me ongelooflijk gesteund. Ik kijk erg uit naar de hele ervaring in Spanje nu!

Viaplay