Ondanks pole-positie in F1 GP Canada blijft Max Verstappen alert

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull Pole position

De kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada is door Max Verstappen op dominante wijze afgesloten met pole-positie. De sessie begon in de regen en eindigde met een opdrogende baan. Geen seconde waren de condities op het asfalt in Montreal hetzelfde wat een spectaculaire kwalificatie tot gevolg had.

F1 Grand Prix van Canada : Max Verstappen supersnel naar pole-positie

De Red Bull coureur krijgt op de eerste startrij gezelschap van Fernando Alonso, de Spanjaard was vvan Q1 tot en met Q3 de luis in de pels van Verstappen met zeer snelle tijden. Achter het positioneerde Carlos Sainz zijn Ferrari op de derde plaats. Sergio Perez maakte een schuiver in Q2 en vloog de baan af tegen de barriére waardoor hij voortijdig uit de sessie lag.

Ondanks dat de omstandigheden op het Circuit Gilles Villeneuve voortdurend veranderden, was er één constante factor: Max Verstappen, die van begin tot einde de toon zette met de snelste rondetijden.

F1 2022 Grand Prix Canada Max Verstappen Red Bull Pole position

“Het waren verraderlijke omstandigheden”, vertelt Max tgenover de pers. “Maar we zijn kalm gebleven, hebben geen fouten gemaakt en maakten de juiste beslissingen in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Ik ben er superblij mee dat ik hier op pole positie sta. Het is ook geweldig om na een paar jaar weer terug te zijn in Montreal en het is fantastisch om zoveel fans te zien. Je krijgt op deze baan het gevoel in een kart te rijden mede dankzij de echte kerbstones. Ik geniet ervan om hier te rijden en kijk uit naar morgen. Maar ik mag niet verwachten dat het een rechttoe rechtaan race zal gaan worden. Ik denk dat het dicht bij elkaar zal zitten met Ferrari, want ik moet rekening houden met Sainz die vlak achter me staat.”

Sergio Perez was duidelijk telurgesteld in zichzelf: “Ik denk dat we het tempo hadden om veel verder op de grid te staan, dus vandaag is een pijnlijke. Het was een fout van mijn kant, ik heb het verprutst en het spijt me heel erg voor mijn team, want ik heb ze vandaag in de steek gelaten. Ik worstelde een beetje met de remmen, ze waren koud en ik blokkeerde bij bocht 10 in de ronde ervoor en werd plat gespot. Dat betekende waarschijnlijk dat ik niet in vorm was toen ik bocht drie inging. Ik had op dat moment misschien kunnen wachten en de zaken voorzichtiger aanpakken, maar ik probeerde gewoon temperatuur in de banden te krijgen en helaas ging ik over de limiet, sloot op en werd passagier. Ik kijk nu al vooruit naar morgen en ik heb goede hoop dat we kunnen herstellen en sterke punten kunnen behalen. Ik zal vanaf de eerste ronde aanvallen en zien waar we eindigen, we hebben een zeer snelle raceauto.”

Viaplay