Ondanks tegenvallend resultaat GP Spanje ziet Alpine F1 punten op conto verschijnen

F1 2021 Alpine F1 Fernando Alonso GP Sain

Alpine F1 Team coureur Estban Ocon scoorde twee punten Afgelopen zondag in Barcelona tijdens de Spaanse Grand Prix. De Fransman eindigde ode negende plaats na zijn start op P5. Alpine had een moeilijke middag op het Circuit de Barcelona-Catalunya met thuisfavoriet Fernando Alonso buiten de punten op de zeventiende plaats.

Alpine had een ​​one-stop-strategie met beide auto’s, wat uiteindelijk steeds uitdagender bleek in de latere fasen van de race. Esteban slaagde erin om de negende plaats vast te houden bij de geblokte vlag met Fernando tegen het einde als resultaat van een hoge degradatie op zijn Medium-banden tijdens zijn tweede stint moest genoegen nemen met P17.

Na de uitstekende kwalificatie van gisteren maakte Esteban een schone start vanaf de vijfde positie, maar verloor twee plaatsen in de openingsronde. Fernando, vanaf de tiende plaats, zat vast in een wiel-tegen-wiel-strijd, maar hield zijn plaats vast. Tussen een vroege safety car bleven beide coureurs op de zevende en tiende plaats voordat Fernando in ronde 21 de pitstop maakte voor Mediums en Esteban twee ronden later voor dezelfde compound.

Met anderen in de buurt die ook pitten, was het een regelrecht, tactisch gevecht tot het einde. Esteban slaagde erin zijn banden tot het einde te brengen en viel terug naar de negende plaats, waarbij Fernando niet in staat was om punten veilig te stellen in zijn thuisrace nadat hij worstelde met zijn set banden. Hij zette in ronde 61 een pitstop in voor Softs om hem als zeventiende naar de geblokte vlag te brengen.

Het team blijft vijfde in het constructeurskampioenschap.

Esteban Ocon, startte P5, finishte P9
“Het was een zware race vandaag. We hebben een paar dingen om te beoordelen, aangezien we niet zo snel waren als de Ferrari’s of de McLarens in de race. Positief is dat we vorig jaar hier geen punten hebben gescoord en dit jaar komen we weg met twee. Het is niet ideaal na de kwalificatie, maar we gaan ermee door naar de volgende race. We hebben meer werk te doen op het gebied van racetempo en, zoals altijd, een aantal dingen om te bespreken om onszelf te verbeteren. We zullen zien hoe we het doen rond Monaco, het is geweldig dat we daar weer heen gaan, en we gaan er met enige motivatie heen om een ​​beter resultaat te behalen. ”

Fernando Alonso, startte P10, finishte P17
“Het was niet waar we vandaag wilden eindigen, maar ik denk dat het weekend over het algemeen positief was. We hadden een aantal goede prestaties van de auto, en we gaan zeker de goede kant op. In Portugal waren we snel, maar we wisten niet of het specifiek voor die baan was, dus onze progressie dit weekend laat zien dat we op een goede plek zitten. We hadden een aantal leuke gevechten vandaag en ik genoot van het racen, maar uiteindelijk konden we het niet volhouden met de Medium-banden. We moesten iets anders proberen en het lukte niet. We gaan weer naar Monaco en hebben daar plezier. “

Marcin Budkowski, uitvoerend directeur:
“Na een zeer positieve kwalificatie was dit raceresultaat duidelijk niet wat we hadden gehoopt. Bij de start verloren we een aantal plaatsen, twee voor Esteban en één voor Fernando. We waren behoorlijk toegewijd aan een one-stop-strategie en we probeerden het te laten werken. Het was echter best moeilijk om met de tweede set banden tot het einde te komen, waarbij Esteban na een dappere laatste paar ronden twee punten kon redden. Fernando had aan het eind geen banden meer, waardoor hij uit de punten kwam. We hadden niet het tempo om vandaag in de race met Ferrari of McLaren te vechten, dus dat geeft ons een gebied om ons op te concentreren en verdere verbeteringen te vinden. Desalniettemin hebben we twee punten gescoord op de teams achter ons in het constructeurskampioenschap. Over het algemeen hoopten we echter op meer van deze race. “