Roy Nissany in actie bij Williams voor de Grand Prix van Spanje

F1 2021 WIlliams Racing GP Spain

Circuit De Barcelona-Catalunya is dit weekend gastheer van de Spaanse Grand Prix, voor ronde vier van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2021. Het circuit is erg bekend bij de teams en coureurs, die gewend zijn om voor wintertests over het 4,675 km lange circuit te razen. Een breuk met de traditie betekent echter dat dit het eerste bezoek van het jaar zal zijn, en de onlangs vernieuwde Turn 10 zal een nieuwe uitdaging zijn om mee te kampen.

Roy Nissany, de testrijder van het Williams team, zal zijn eerste FP1-sessie van het jaar in Spanje afronden, in plaats van George Russell.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Na een korte wintertestperiode in Bahrein begin dit jaar, is dit onze eerste reis naar Barcelona sinds de race van afgelopen augustus. Afgelopen zomer was het erg warm, en de omstandigheden waren heel anders dan die we normaal in Barcelona ervaren. Terugkeren naar het traditionele slot in mei zal een goede test zijn voor alle auto’s.

Het Circuit De Barcelona-Catalunya biedt een goede mix van bochtsnelheden en een aantal opwindende hoogteverschillen die er samen voor zorgen dat het een nuttige test is van de allround prestaties van een auto. De opnieuw geprofileerde T10 zal dit jaar een nieuwe uitdaging vormen voor een anders bekend circuit.

Roy Nissany zal dit weekend in de auto van George rijden tijdens FP1 en zal tijdens die sessie een deel van ons testwerk afronden. Roy heeft elke keer dat hij met de auto heeft gereden uitstekend werk geleverd en we kijken er naar uit om dit weekend zijn input te krijgen. George zal dan de rijtaken voor FP2 overnemen.

George Russell: Ik heb zeer gemengde gevoelens van ons weekend in Portugal. Er waren veel positieve punten om mee te nemen, maar evenveel lessen om te leren van de voorstelling op zondag. We kennen de sterke en zwakke punten van de auto, dus hopelijk kunnen we daar deze week aan werken.

Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Barcelona; de eerste twee sectoren zijn snel en vloeiend, waardoor ze geweldig rijden. Wanneer je bij de laatste sector aankomt, is het vrij langzaam en biedt het geen inhaalmogelijkheden die zeker pijn kunnen doen, maar het zal ook interessant zijn om te zien hoe de verandering naar bocht 10 het rijden en het racen beïnvloedt.

Nicholas Latifi: Ik kijk er naar uit om weer te gaan, vooral na een zwaar weekend in Portugal. Ik ben klaar om te resetten en vast te houden aan de volgende race. Ik denk dat Barcelona normaal gesproken stabielere weersomstandigheden heeft dan die we in Portugal hebben meegemaakt, dus hopelijk vertaalt zich dat in betere prestaties. Persoonlijk wil ik proberen te begrijpen wat er afgelopen weekend is misgegaan, zodat we dat kunnen corrigeren en een vliegende start kunnen maken in Barcelona.

Roy Nissany: Ik wil heel graag weer in de auto stappen. Barcelona was vorig jaar mijn eerste FP1-sessie en we hebben sindsdien veel vooruitgang geboekt, dus ik kijk er naar uit om dat op de baan te laten zien. Het voelt geweldig om elke keer dat ik in de auto spring, de ontwikkelingsstappen te ervaren.