Sergio Perez sprakeloos na touché met Valtteri Bottas na start Grand Prix van Hongarije

F1 2021 Sergio Perez Red Bull Racing Grand Prix Hongarije

In Hongarije was Sergio Perez aangedaan door de chaotische start van de Hongaarse Grind Prix. De Red Bull Racing teamgenoot van Max Verstappen viel uit na de eerste bochten combinatie door een touché met Valtteri Bottas. De Fin raakte ook Lando Norris in de McLaren bolide die op zijn beurt onbedoeld Verstappen schade toebracht door een tik. De Nederlander kon na een snelle reparatie door met de race, Perez viel jammerlijk uit.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar het is ongelooflijk om zo geraakt te worden in bocht 1 en een enorme klap voor ons als team. Ik had een goede start en eindigde als derde en het is zo jammer, want ik denk dat we een goede kans hadden in die omstandigheden, maar ik kon niets doen. ”

Perez vervolgde: “Ik heb de herhalingen bekeken omdat het moeilijk was om precies te begrijpen wat er achter me gebeurde vanuit de auto en ik wist gewoon dat ik een grote hit kreeg. Bottas maakte een grote fout en remde te laat in bocht 1, waardoor veel auto’s werden uitgeschakeld, waaronder ik, en zware schade aan de auto van Max veroorzaakte. Hij kwam naar me toe en verontschuldigde zich omdat hij wist dat het zijn fout was, en hoewel het niet expres was en soms zo gaat met racen, maakt het op dit moment voor ons geen verschil voor het resultaat, aangezien de grote hoeveelheid schade een einde maakte aan onze race en kans op punten.”