Strijd en spanning met Lewis Hamilton zorgden voor “goede punten” Max Verstappen na GP Bahrein 2021

F1 2021 Max Verstappen Red Bull Racing Bahrein

Aan het einde van een zinderende openingsrace van het Formule 1-seizoen was de winst voor Lewis Hamilton na een felle strijd met Max Verstappen. De Red Bull coureur ging van start vanaf pole positie en wist in het chaotische eerste gedeelte van de race de leiding te behouden. Doordat Hamilton op een andere strategie zat dan de Nederlander, kwam de Brit vervolgens aan de leiding te liggen.

Op het einde van de race liep Max op redelijk verse banden zienderogen in op Hamilton. Ondanks dat Max met nog drie ronden te gaan Hamilton voorbij ging, moest hij de leiding weer teruggeven aan de Mercedes-coureur, omdat hij buiten de baan was gegaan bij zijn inhaalactie. Max kon vervolgens geen succesvolle aanval meer plaatsen en moest genoegen nemen met de tweede plek aan de finish vlak achter winnaar Hamilton. Valtteri Bottas completeerde het podium.

Na afloop van de race laat Max over zijn tweede plaats weten: “Het is natuurlijk jammer, maar je moet ook het positieve eruit halen. We kunnen het gevecht met Mercedes aan gaan en het is dus goed om het jaar zo te starten.”

Al vroeg in de race liet Max over de boordradio weten problemen te ervaren met zijn differentieel. De Red Bull Racing-coureur licht het probleem toe: ”Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan de andere. Het ging iets beter nadat we wat aan hadden gepast, maar ik denk niet dat we het helemaal op hebben kunnen lossen tijdens de race in de langzame bochten. Het is natuurlijk niet wal je wil, dus daar moeten we naar gaan kijken. Uiteindelijk hebben we de race gewoon kunnen finishen en hebben we goede punten gescoord.”

Verstappen had een andere strategie dan Hamilton en hij kwam na zijn stops telkens achter de Brit te liggen. Verstappen zegt hierover: “Je kunt hier lastig inhalen en dat is wel gebleken. Normaal gesproken moet je altijd ervoor zorgen je positie op de baan te behouden, maar wij konden alleen maar deze strategie uitvoeren en bij Mercedes hadden ze meer keuze. We moeten dus bekijken hoe we het de volgende keer beter kunnen indelen qua banden.”

Max gaf op instructie van zijn team direct na de inhaalactie op Hamilton de leiding weer terug, omdat de Nederlander buiten de baan ging, al had hij dit liever anders aangepakt: “Ik word liever eerste met daarna een penalty, dan op deze manier tweede worden. Zo denk ik erover en daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn. Maar, het is uiteindelijk pas de eerste race van het seizoen. Dat we nu zo balen is aan de andere kant natuurlijk ook een goed teken. Vorig jaar waren we hier heel blij mee geweest.”