The Hulk is back ! – Aston Martin voegt Nico Hülkenberg toe aan line-up als officiële reserve en ontwikkeling driver

F1 2021 Aston Martin Nico Hülkenberg

Het Aston Martin Cognizant Formula One Team is verheugd te kunnen bevestigen dat het Nico Hülkenberg heeft aangesteld als officiële reserve- en ontwikkelingsrijder voor het seizoen 2021.

De Duitse coureur heeft al uitgebreide ervaring uit de eerste hand met de organisatie, hij reed tussen 2012 en ’16 voor het team. Hij nam ook deel aan twee Grand Prix voor Racing Point in 2020, ter vervanging van Sergio Perez (Anniversary GP, op Silverstone) en Lance Stroll (Eifel GP, op Nürburgring).

Het team zal ook profiteren van de aanzienlijke F1-stamboom van de 33-jarige – 176 races, waaronder succesvolle campagnes met Williams, Sauber en Renault, evenals zijn stints bij Force India en Racing Point. Nico Hülkenberg zei: “Allereerst is het geweldig om deze deal met een ruime opzegtermijn te krijgen – vorig jaar had ik niet zo veel tijd om me voor te bereiden voordat ik in de auto sprong! Ik ben erg blij om weer met dit team samen te werken – met wie ik tijdens mijn carrière vele malen heb gereden. Het is duidelijk dat ik hoop dat Sebastian en Lance dit jaar ononderbroken seizoenen genieten, maar het team weet dat het erop kan vertrouwen dat ik tussenkom en uitstekend werk lever, en ik ben volledig voorbereid om die uitdaging aan te gaan. Het zal ook interessant zijn om het team te helpen ontwikkelen gedurende het seizoen, en ik kijk er echt naar uit om geweldige rondetijden uit mijn arm te halen. ”


Otmar Szafnauer, CEO en teambaas, zei: “We zijn verheugd Nico opnieuw te kunnen verwelkomen in het team in een officiële hoedanigheid, als reserve- en ontwikkelingsrijder voor het Aston Martin Cognizant Formula One ™ -team. In deze moeilijke tijden is vooral de vereiste van een bekwame en ervaren reservebestuurder belangrijk. Nico bewees vorig jaar dat hij in de auto kon springen en in een oogwenk uitstekend presteerde; nu, met extra ruimte voor voorbereiding en integratie, weten we dat we erop kunnen vertrouwen dat Nico uitstekend werk levert. ”