Tijdschema F1 Grand Prix Singapore : Red Bull Racing kijkt uit naar nachtrace

F1 2022 Grand Prix Italië Monza Red Bull Racing Max Verstappen

Bij het team van Red Bull Racing had men graag een andere finish gezien tijdens de F1 Grand Prix van Italië. Teambaas Christian Horner hekelde dan ook de beslissing van de wedstrijd leiding om de race achter de Safety Car te laten afvlaggen ook al ging de winst naar Max Verstappen.

De Nederlander had grote overmacht op het Ferrari team in eigen huis, het Autodromo Nazinale Monza en won voor Charles Leclerc en George Russell.

Max Verstappen was “comfortabel de snelste” in F1 Grand Prix Italië

De maatregel om de race te neutraliseren kwam wegens de stilgevallen McLaren, bestuurd door Daniel Ricciardo. De Australiër had zijn bolide geparkeerd op een positie waar deze onveilig stond en deze moest worden weggehaald wat teveel tijd in beslag nam.

F1 2022 Grand Prix Italië Monza Red Bull Racing Max Verstappen

Tegen over de pers liet Horner weten: “We hadden erg graag gezien hoe de race was afgelopen, winnen onder een safety car is niet onze wens. Wij geloven dat er genoeg tijd was om de race weer te hervatten, maar de safety car pikte George Russell op wat het verloop vertraagde. Ondanks dat geloven wij dat we genoeg snelheid in handen hadden met de één-stop-strategie. Max was weer zo indrukwekkend. Ook al hadden we de snelste auto, ik weet niet of iemand Max had kunnen stoppen vandaag. Het hele team presteert al het hele seizoen op zo’n hoog niveau en onze prestaties waren het hele weekend briljant. We weten dat we de kwalificatie een beetje hebben gecompromitteerd, maar het heeft geloond. Er liggen nog meer uitdagingen voor ons met Singapore en wat daarna komt, daar kijken we naar uit. Het was vandaag een sombere race voor duidelijke redenen maar we zijn blij dat we de winst konden pakken. We dragen deze winst op aan het leven van en de herinnering aan koningin Elizabeth II.”

De volgende ronde in het Formule 1 kampioenschap 2022 is de Grand Prix van Singapore op het 5.063 meter lange Marina Bay Street Circuit van 30 september tot en met 2 oktober.

Tijden Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix 2022, Marina Bay Street Circuit

Vrijdag 30 September
1e vrije training 12:00 – 13:00
2e vrije training 15:00 – 16:00

Zaterdag 01 Oktober
3e vrije training 12:00 – 13:00
kwalificatie 15:00 – 16:00

Zondag 02 Oktober
Formula 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix 2022 14:00-1600

Viaplay