Valtteri Bottas genoten van kwalificatie voor sprint race Grand Prix van Italië

F1 2021 Mercedes Valtteri Bottas Grand Prix Italië

Valtteri Bottas zette in de voorbereiding de Grand Prix van Italië de snelste tijd neer in Q3 met een zinderende laatste ronde om ervoor te zorgen dat hij de tweede F1 Sprint Race van dit seizoen in de eerste positie start.

Lewis pakte P2, slechts 0,096 seconden achter zijn teamgenoot, nadat hij FP1 en de eerste twee kwalificatiesessies had overtroffen. Valtteri heeft zijn vierde Power Unit van het seizoen op zich genomen – wat betekent dat hij de race van zondag vanaf de achterkant van de grid zal beginnen.

“Pole position voelt geweldig en ik heb echt plezier gehad en ervan genoten.”liet de Fin weten tegenover de aanwezige pers na de kwalifictie”. Het was een mooie ronde, die ik voor het einde heb weten te bewaren. Ik voelde me ontspannen in de auto en ben blij met ons werk als team. De auto voelde de hele dag goed aan, met onze prestaties iets sterker dan we misschien hadden verwacht, vooral als je kijkt naar het gat naar Red Bull. Hopelijk zal het voor ons hetzelfde zijn in het racetempo.

Ik weet dat ik zondag achteraan zal beginnen met de PU-wissel, maar de focus ligt op morgen en probeer zoveel mogelijk punten te halen. We weten dat zondag een gevecht zal worden, maar ons tempo is goed en ik weet zeker dat we ook dan sterk kunnen eindigen. Maar onze ogen zijn gericht op morgen en hopelijk hebben we weer een goede dag.