Williams denkt nog voor F1 Grand Prix Abu Dhabi al aan 2023

F1 2022 Grand Prix van Abu Dhabi Williams Racing

Het team van Williams Racing treft de laatste voorbereidingen op het F1 Grand Prix weekend van Abu Dhabi. Behalve dat het de laatste race is van het Formule 1 seizoen 2022 is het ook voor Nicholas Latifi zijn laatse optreden voor het team.

Tijdschema F1 GP Abu Dhabi – Max Verstappen klaar voor finale.

Logan Sargeant neem alvast een voorproefje in de auto van de Canadees dit weekend tijdens de eerste vrije training. De Amerikaan komt een paar dagen later tijdens de post-season test alweer in actie en kan zich zo gaan voorbereiden op een volgende stap in zijn carriére

F1 2022 Grand Prix van Abu Dhabi Williams Racing

Nicholas Latifi: Ik ga mijn laatste raceweekend in met het team en in de Formule 1, dus ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Ik zal dit weekend FP1 uitzitten, maar aangezien we ons kwalificeren en ’s nachts racen, zal het niet veel uitmaken. Het is triest om bij de laatste race te zijn, maar het waren drie geweldige jaren bij Williams met veel ups en downs. Hopelijk kan ik het seizoen zo goed mogelijk afsluiten.

F1 2022 Grand Prix van Abu Dhabi Williams Racing

Logan Sargeant: Ik kijk uit naar mijn laatste Free Practice-uitje van het jaar, gevolgd door de Young Driver Test met Williams. Het was een fantastische kans om tijdens vier raceweekenden zoveel tijd achter het stuur van de FW44 door te brengen. Tijdens de sessies heb ik veel kunnen leren over de nieuwe generatie auto’s in vergelijking met wat ik vorig jaar in de Young Driver Test heb gereden. Naast FP1 ligt mijn focus dit weekend op de laatste race van mijn Formule 2-seizoen, waarvan ik hoop dat ik zo sterk mogelijk finish.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Het laatste evenement van het seizoen vindt plaats in Abu Dhabi en we zullen ernaar streven om 2022 goed af te sluiten en ook onze voorbereidingen voor 2023 te beginnen.

Logan zal opnieuw in de FW44 rijden, dit keer in de auto van Nicholas voor FP1. Hij zal dan dinsdag een volledige dag in een van de auto’s rijden tijdens de naseizoentest. Zijn belangrijkste focus dit weekend is de finale van zijn F2-campagne, maar zijn tijd in de F1-auto zal waardevol zijn terwijl hij zich blijft voorbereiden op de toekomst. Alex zal de andere auto besturen tijdens de naseizoentest en beide auto’s zullen op de Pirelli-banden van 2023 rijden en essentiële ervaring opdoen die onze voorbereidingen voor de preseizoentest van 2023 in Bahrein zal helpen.

Abu Dhabi zou beter bij de FW44 moeten passen dan Interlagos en we willen het seizoen graag afsluiten met een sterk optreden. Pirelli heeft voor dit race-evenement de zachtste verbindingen in hun assortiment geleverd en als de baan eenmaal is opgeruimd en we de avondsessies ingaan, zouden deze verbindingen goed moeten werken.

F1 2022 Grand Prix van Abu Dhabi Williams Racing

Alex Albon: Het is de laatste race van het seizoen, dus we zullen zien hoe het deze week gaat, we willen natuurlijk goed eindigen en iedereen wat motivatie geven tijdens het winterseizoen. Dit circuit zou ons meer moeten liggen dan de laatste twee races en aangezien het Nicky’s laatste race met het team is, kunnen we hopelijk allemaal een goede race voor hem neerzetten.