Williams Racing kondigt KX aan als officiële leverancier

F1 2021 Williams Racing Bahrein

Williams Racing is verheugd een nieuwe officiële leverancier aan te kondigen, KX, een wereldleider in realtime streaminganalyses.

Door de overeenkomst implementeert KX een totale analyseoplossing, die realtime analyse, een tijdreeksdatabase, complexe gebeurtenisverwerking, machine learning en datavisualisatietools combineert in één platform. Dit zal de analytische mogelijkheden van Williams Racing aanzienlijk verbeteren en de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de FW43B op het circuit en bredere operationele prestaties ondersteunen.

Of het nu op het circuit, in de garage of in de fabriek is, de mogelijkheid om gegevens in realtime vast te leggen en te analyseren, is een cruciale vereiste voor Formule 1-teams. Het KX-platform geeft Williams Racing één toegangspunt tot alle gegevens, ongeacht het systeem, het formaat en de locatie. Ontworpen om zeer schaalbaar te zijn, zal het tegelijkertijd gegevensverzameling en rapportagetijden verkorten en tegelijkertijd de analytische prestaties verbeteren.

Gebouwd op kdb + – ‘s werelds snelste tijdseriedatabase – blinkt het KX-platform uit in het mogelijk maken van vrijwel onmiddellijke analyse van realtime en historische gegevens. Verwacht wordt dat het voor het hele team aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en gebruik zal opleveren – van het maximaliseren van de windtunneltesttijd tot het verminderen van arbeidsintensieve taken.

Tim Hunt, commercieel en marketingdirecteur voor Williams Racing, zei: “KX deelt een vergelijkbare passie als Williams, een van ambitie en succes. Terwijl we als team blijven groeien, zijn we verheugd om deze samenwerking met KX aan te kondigen, waarmee we real-time streaminganalyses in de schijnwerpers zetten. Door de overeenkomst zal het team zich zowel op als naast de baan blijven ontwikkelen door onze analytische capaciteiten te verbeteren. We kijken ernaar uit om het hele seizoen 2021 en daarna met KX samen te werken. “

Seamus Keating, CEO van KX, voegde toe: “Williams Racing is een van de meest iconische namen van de Formule 1 en we zijn verheugd om met hen samen te werken aan het begin van een nieuw hoofdstuk in hun geschiedenis. Net als racewagens is KX gebouwd voor snelheid en efficiëntie. Vanaf het begin dat we met financiële instellingen werkten om complexe data-uitdagingen met ultralage latentie op te lossen, zijn we sindsdien uitgebreid naar andere industrieën waar de behoefte aan realtime vastlegging en analyse van gegevens een cruciale differentiator is. Motorsport staat bekend als een branche waar milliseconden het verschil kunnen maken en we zijn verheugd om te zien wat we samen kunnen bereiken. “