Williams racing ziet Britse GP als voorbereiding op Grand Prix van Hongarije

F1 2021 George Russell Williams Racing British Grand Prix,

Tijdens de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië was het voor Williams Racing een kwestie van balans en strategie om zo tot een goed resultaat te komen. Het Britse team weet dat het snelheid tekort komt op de middenvelders, echter de bijeengespaarde punten bewijzen dat er wel degelijk kansen zijn voor het roemruchte team

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: We hebben vandaag genoten van een goed gevecht met de teams op het middenveld en we hebben hard geracet in moeilijke en hete omstandigheden. De vroege safety car maakte de one-stop-race gemakkelijker dan het anders zou zijn geweest, en de race werd er een van het balanceren van aanval en bandenbeheer. Het was jammer dat we de Alpha Tauri-auto’s niet konden verslaan omdat ze vrijdagavond beter presteerden, maar dat is racen en ze zijn een sterk team.

We kunnen veel positieve dingen uit dit weekend halen en we hebben genoten van het andere format. Omdat we hier in Silverstone in de hitte hebben geracet, zijn we goed voorbereid op het volgende evenement in Boedapest over twee weken, dat waarschijnlijk ook erg heet zal worden. De aard van de Hungaroring is heel anders dan die van Silverstone, maar aspecten van het bandengedrag zullen worden overgedragen.

George Russell: P12 was vandaag het maximum voor ons. We maakten aanvankelijk een slechte ontsnapping bij de eerste start, maar een heel goede bij de tweede. Helaas hadden we al een paar posities verloren. Wanneer je 50 of 60 ronden in een race hebt, komt het ware tempo van de auto naar voren en realistisch gezien zijn we op dit moment nog steeds iets langzamer dan Alpha Tauri, Alpine en Aston Martin. Verdedigen tegen die teams zou altijd moeilijk zijn, maar we hebben de afgelopen vier races in de top-12 geracet en in drie daarvan gevochten voor punten, dus we boeken goede vooruitgang.

Het was een geweldig weekend hier op Silverstone met een sterk weekend en de steun van het thuispubliek. Ik wou dat het elk weekend zo was! Ik ben zo dankbaar en ik hoop dat we als team kunnen blijven presteren en ze iets kunnen geven om te juichen.

Nicholas Latifi: Het was een erg hete en fysiek uitdagende race. Het ging allemaal om het managen van de banden, en we gingen vooruit na twee slechte starts van de lijn, dus dat is positief. Ik denk dat we de eerste stint op de banden te kort hebben gedaan, maar toen moesten we boxen om een ​​ondersnijding te voorkomen. De laatste stint voelde goed, maar aan het einde was het moeilijk om vooruit te komen en dicht bij andere auto’s te komen in de vuile lucht. Ik ben over het algemeen tevreden met mijn prestaties en ik denk dat het een behoorlijke race was voor het pakket dat we hadden. Er zijn enkele positieve punten om mee te nemen van het weekend en ik kijk nu uit naar Hongarije.