Williams samen met Resolve naar Rocket League

F1 2021 Williams Esports Rocket League Resolve

Williams Racing is verheugd om zijn deelname aan Rocket League Championship Series seizoen XI aan te kondigen, terwijl het team zijn gaming- en esports-taken blijft uitbreiden. Het team gaat via haar Williams Esports-operatie samenwerken met de Britse esports-organisatie Resolve om een ​​van de grootste en snelst groeiende esports-titels op zich te nemen.

Rocket League, de veelgeprezen videogame die autoracen en voetbal combineert, wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen spelers gespeeld. De titel is ook een streaminghit gebleken, met een miljoen kijkuren per dag tijdens de Championship-serie en een piek van 264.000 live gelijktijdige kijkers op Twitch. Binnen de game kunnen spelers er al voor kiezen om de FW43B-livery te gebruiken, dankzij het onlangs uitgebrachte Rocket League-fanpack van de Formula One.

Williams Racing’s deelname aan de Rocket League Championship Series seizoen XI, georganiseerd door de uitgever van het spel, Psyonix, zal zien dat teams van drie spelers het tegen elkaar opnemen op het virtuele veld. Het seizoen, verdeeld over drie splitsingen (herfst, winter en lente), kent regionale finales in Noord-Amerika, Europa, Oceanië en Zuid-Amerika, met als doel een Championship Series Wereldfinale te houden als de reisbeperkingen dit toelaten.

Door samen te werken met Resolve, een snel opkomende, in het VK gevestigde esports-organisatie die onlangs het UK League Championship won en nu deelneemt aan het Northern League of Legends Championship, zal Williams Racing het kampioenschap betreden, gewapend met de deskundige kennis en capaciteiten van de outfit.

Tim Hunt, Chief Marketing Officer bij Williams Racing, zei: “Rocket League is al een tijdje een onderwerp van discussie binnen het team; onze mensen spelen het; hun kinderen spelen het – het is enorm. Ongeacht of het op de baan is of erbuiten, Williams Racing heeft een noodzaak om te racen en te concurreren, en dit is wat we zullen doen met Resolve als we het seizoen XI van de Rocket League Championship Series ingaan. Deze samenwerking is ongelooflijk spannend; Resolve heeft een indrukwekkende start gemaakt als een competitief esports-team en we kijken ernaar uit om daar deel van uit te maken terwijl we de wereld van esports blijven aanpakken en ons publiek verder gaan dan alleen racen”.

Ilias Pajoheshfar, oprichter en CEO van Resolve, voegde toe: “We zijn verheugd om met zo’n iconisch merk samen te werken. Williams Racing is een grote naam in de racerij en de Formule 1 en we zijn enorme motorsportfans. Uit de gesprekken die tot deze samenwerking hebben geleid, bleek dat we meer raakvlakken hebben dan we ons hadden kunnen voorstellen. We delen een vergelijkbare visie en deze deal zorgt er niet alleen voor dat dit partnerschap de Rocket League betreedt, maar zal ook onze wederzijdse waarden van het bevorderen van talent, gezondheid, welzijn en prestaties op één lijn brengen. Uiteraard is dit ook een belangrijke kans op de markt, maar afgezien van de zaken zijn Williams Racing winnaars. Het is onze bedoeling om hun expertise volledig te kanaliseren in ons streven naar glorie in Rocket League.”